PREDSTAVITEV LETNEGA NAČRTA ZA 2023!

Danes ob 17.00 je potekala seja predsedstva RZS. Več o dnevnem redu si lahko preberete tukaj. Pred vami so najpomembnejše stvari, ki jih je novi predsednik RZS Bor Rozman predstavil kot ključne v letošnjem letu.


Člansko moško reprezentanco čaka načrtovanih 58 dni priprav. V tem obdobju bodo odigrane 4 kvalifikacijske tekme. Čakajo jih še kvalifikacijske tekme za EP, izbrana vrsta jih je že začela z dvema zmagama. 

Ženska reprezentanca ima podoben urnik. Imajo pa le 2 kvalifikacijski tekmi za SP z Italijo. Dekleta se bodo prvič dobila na treningih 27. februarja. Ena od kvalifikacijskih tekem z Italijo bo na Kodeljevem.

Moška mladinska reprezentanca bo imela 48 dni priprav. Poglaviten bo nastop na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in Grčiji. 

Ženska mladinska reprezentanca ima 42 dni priprav. Čaka jo evropsko prvenstvo v Litvi. 

Moška kadetska izbrana vrsta ima 50 dni priprav. Najpomembnejše bo svetovno prvenstvo na Hrvaškem.

Ženska kadetska reprezentanca ima 49 dni priprav.

Rokomet na mivki bo na OI v Parizu prikazni šport. Izpostavljena je bila velika želja po hitrejšem razvijanju te panoge. Letos bosta tudi dva članska EP. Člansko moško in žensko bo na Portugalskem, mladinsko pa v Turčiji.  

Lani se je ustanovila reprezentanca na vozičkih. Predvidenih je 18 dni priprav. Nastopili bomo na mednarodnem turnirju v Kopru in mednarodnem turnirju v Franciji. 

Predsedstvo si je zaželelo še večje in uspešnejšo delovanje projekta Rokomet moja igra.

 

Točka je bila soglasno potrjena.

 

Komentarji