Predstavitev pred sezono: RD KOPER

Ekipa, ki je nastala kot naslednik enega izmed nespornih velikanov slovenskega rokometa RK Cimos Koper, ki v letošnji sezoni praznuje svojo 5.obletnico obstoja (obnovljenega kluba). Ekipa, ki se je dolga leta srečevala s krizo na igralskem področju. Ekipa, ki ima v svojih vrstah mlade in zagnane igralce – govorimo o edinih Primorcih v 1. NLB Leasing ligi, RD Koper.


Ekipa je po večini nespremenjena. Spremembo so naredili le v vrstah vratarjev, kjer se je Martinu Kocjančiču in Thomasu Postogna pridružil Mirza Haseljić iz BiH. Mirza je do sedaj igral le v domačih klubih, in sicer v Jajcu, Banja Luki in v Sarajevu.

Lansko konjenico bodo letos okrepili še fantje iz mladinskih vrst. Svojo prvo priložnost v vrstah prve ekipe bodo dobili Jan Tunanovič, Ivan Mijatovič, Riccardo Ganz, Bor Breznikar in Luka Magdalenič.

Že pred koncem sezone, natančneje ob koncu 1. tekmovalnega dela, je koprske vrste zapustil vratar Jure Vran, ki pa bo svojo rokometno pot nadaljeval v klubu kot trener vratarjev. Na trenerskem področju pa je klub doživel popolno spremembo. Poleg trenerja vratarjev se je strokovnemu štabu pridružil tudi nov glavni trener, Peter Mičović, ob boku pa mu bo stal (kot pomočnik in kot kondicijski trener) Matej Kleva, ki pa v klubu deluje tudi kot trener mlajših selekcij. Igralske vrste pa sta zapustila tudi vratar Blaž Vončina (trenutno še brez kluba) in Hrvat Ivan Sever.

Sicer stara ekipa, nov trenerski štab, ampak z novimi in višjimi cilji je na novo sezono pripravljena. Vsi fantje in trenerski štab si želijo v letošnji sezoni zlesti iz 4. mesta in končno doseči cilj, ki v njih raste že od samega začetka nastopov v 1. NLB ligi.

Peter Mičović, glavni trener:  Moj osebni cilj je ustvarit v ekipi dobre odnose med vsemi udeleženci, da bomo na vsakem treningu in tekmi dali svoj maksimum. Na ta način bo ekipa zgradila karakter, ki je potreben za uspešnost na igrišču. V prihajajoči sezoni pričakujem predvsem borbeno, odgovorno in kolektivno igro, ki bo zadovoljila našo publiko v najlepši dvorani.”

Žiga Smolnik: “V novi sezoni pričakujem izboljšanje lanskih rezultatov. Treningi so veliko bolj sproščeni, upam, da se bo to preneslo tudi na igro. Upam, da bomo s takim pristopom tudi dosegli boljši rezultat. Naš novi trener ni tako “ime” kot je bil Veselin Vujović, menim da ne bo imel takega vpliva na nasprotnike, kar tudi upam da se bo poznalo na igrišču, predvsem prednost imamo v tem, da je ekipa že nekaj let nespremenjena. Vsekakor menim, da bomo igrali boljše kot lansko sezono. V EHF tekmovanju pa smo dobili enega najtežjih nasprotnikov, težko je karkoli napovedovat. Vsekakor se bomo potrudili po svojih najboljših močeh in skušali napredovati, ampak vseeno se moramo zavedati kvaliteto nasprotne ekipe.”

ODHODI: Jure Vran (zaključek kariere), Blaž Vončina (brez kluba) in Ivan Sever

PRIHODI: Mirza Haseljić

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt

Komentarji