Predstavitev pred sezono: RD Riko Ribnica

Ribniški rokomet raste in se razvija že od daljnega leta 1955. V tem dolgem obdobju smo videli kar nekaj vzponov in padcev, nekaj je bilo tudi grenkega priokusa, ko se ekipi ni uspelo obdržati v 1.A državni ligi. Ampak so bila ta obdobja maloštevilna in kratka, danes pa se ribniški rokomet ponovno razvija in raste.


Od sezone 2008/2009 je RD Riko Ribnica varno zasidrana v 1. NLB Leasing ligi. Nekaj sezon so se vztrajno borili za obstanek v ligi, trud se je vsekakor poplačal. V sezoni 2013/2014 je ekipi uspelo narediti velik preskok, zasedli so odlično končno 4. mesto, strmeli so samo še k višjemu cilju. V lanski sezoni jim je to nekako le uspelo. Zasedli so končno 2. mesto 1. NLB Leasing lige. Uspeli so se upreti Velenjskemu Gorenju, in mlademu RD Koper, nek trd oreh pa še naprej ostaja RK Celje Pivovarna Laško. Verjamemo, da ima ekipa v novi sezoni visoke cilje in da se na uresničitev le teh že skrbno pripravljajo (več o tem si lahko preberete na dnu prispevka).

Tako kot pri ostalih ekipah lige je tudi pri RD Riko Ribnice v novi sezoni prišlo do nekaterih sprememb v igralskem kadru. Konec sezone je klub zapustil Nik Henigman, ki se seli v SC Pick Szeged. Vemo, da je Nik odigral zelo pomembno vlogo pri samih uspehih kluba. Prav tako so se iz kluba poslovili še: Blaž Fink (RK SVIŠ Ivančna Gorica), Jošt Perovšek (Sparkasse Schwaz Handball Tirol), Luka Koprivc (RK Dol TKI Hrastnik). Vsekakor pa so se Ribničani tudi okrepili. V Ribnico prihaja prvi strelec Šmartnega, Tilen Strmljan, poleg njega pa so izbrano vsrto Siniše Markote okrepili še: Aljaž Lešek (iz ŠD Škofljica), Jan Pucelj (IZ ŠD Škofljica), Miha Tomšič (Celovec), Tilen Strmljan (Šmartno) in Žan Žagar (Mokrec Ig). Poleg velike menjave igralcev, pa so se v Ribnici odločili tudi za menjavo vratarjev. Za vratarje bo v prihajajoči sezoni skrbel Aljaž Pavlič, ki prihaja iz MRK Ljubljane.

Mitja Nosa, kapetan ekipe: Glede na našo lansko letno uvrstitev sigurno pričakujem težje delo. Že za uvrstitev med najboljšo šesterico se bo potrebno pošteno namučiti. Vse ekipe se bodo borile za ta mesta, zato bomo moramo dati vse od sebe za uvrstitev v končnico za prvaka. Čaka nas zelo zahteven začetek sezone, v katerega moram vstopiti odločno, če želimo izpolniti cilj, to je preboj v ligo za prvaka.

Glede ciljev pa sigurno želimo priti čim višje, saj konec koncev le branimo lansko letni največji uspeh kluba. Bo zelo težko, vendar verjamem v našo ekipo in novince, ki so se do sedaj pokazali v dobri luči. Upam, da se bomo še bolje ujeli in pokazali to tudi na igrišču.”

Siniša Markota, glavni trener: “Moja pričakovanja in želje so, da se novi igralci čim hitreje prilagodijo na moj sistem dela, do igralci iz pretekle sezone sprejmejo prišleke in da se med njimi ustvari dobra klapa, ker je ta predpogoj za dober rezultat. Predvsem pa si želim, da se nas poškodbe tekom sezone ognejo v širokem krogu.

Cilj v novi sezoni je vstop v končnico za prvaka ter čim dlje vztrajati v pokalu Slovenije in v Evropi. Moj cilj kot trenerju pa je, da na vsaki tekmi izvlečem maksimum iz ekipe ter, da gremo na vsaki tekmi na zmago.”

ODHODI: Nik Henigman, Blaž Fink, Jošt Perovšek in Luka Koprivc

PRIHODI: Tilen Strmljan, Aljaž Lešek, Jan Pucelj, Miha Tomšič, Tilen Strmljan in Žan Žagar

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RD Riko Ribnica in RD Koper

Komentarji