Pregled dneva: Napredovanje med najboljših osem so si priigrali še Nemci, Norvežani in Egipčani

Sobota je na prvenstvu tlakovala in zagotovila preboj v četrtfinale reprezentancam Nemčije, Norveške in Egipta. Poleg omenjenih so zmago vpisali še Srbi, Danci, Hrvati, Maročani in Tunizijci.


Bahrajn : Egipt 22:26 (9:13)
Merza Ali 6, Alsayyad 4; Elderaa 5, Saad 4

Egipčani so si z zmago zagotovili igranje v četrtfinalu. Za dve točki so se pošteno namučili z azijskimi podprvaki, ki so zapravili še zadnjo možnost za napredovanje. So pa rokometaši Egipta na tem obračunu pokazali nekaj ranljivosti, preko napak so zapravili 13 žog. Junak srečanja je bil vratar Egipta Karim Hendawy, ki je zbral kar 16 obramb.

Srbija : Argentina 28:22 (12:10)
Radivojević 6, Orbović 4; Lombardi 9, Martinez 5

Čvrsta obramba je prinesla zmago Srbom, ki pa so kljub temu ostali brez možnosti za napredovanje. Argentini pogosta igra brez vratarja ni uspela prinesti prve zmage v drugem delu tekmovanja. Za najboljšega posameznika obračuna je bil izbran Marko Milosavljević, ki je dosegel 3 zadetke.

Katar : Norveška 17:30 (9:14)
Abdalla 5, Madadi 3; Johannessen in Bjornsen 6

Norvežani so s 5. zaporedno zmago na tem prvenstvu poskrbeli za najboljši začetek svoje reprezentance. To jim je seveda že zagotovilo napredovanje v četrtfinale, čaka pa jih še borba z Nemci za 1. mesto. Vratar Torbjorn Bergerud, ki je prestregel 15 strelov je prejel nagrado za najboljšega posameznika.

Hrvaška : Belgija 34:26 (21:13)
Jelinić 6, Glavaš 5; Robyns in Qerimi 4

Hrvaška z zanesljivo zmago še vedno lahko teoretično upa na napredovanje, toda zgoditi bi se moral eden izmed večjih čudežev. Belgijci so storili preveč napak v gradnji akcij, poleg tega pa jim je nasproti stal še Mate Šunjić, ki je zbral neverjetnih 20 obramb. Luka Cindrić je dobro razigraval soigralce in tako vpisal 8 asistenc. Kljub temu je nagrada najboljšega posameznika pripadla hrvaškemu vratarju.

ZDA : Danska 24:33 (10:18)
Hoddersen 5, Hueter 4; Jorgensen 8, M. Landin 6

Danci so z novo zmago že kar 25 tekem neporaženi na svetovnih prvenstvih. Pred polno dvorano danskih navijačev so lahko privoščili počitek nekaterim svojim prvokategornikom. Priložnost za igro so tako dobili rezervisti, ki pa niso prav zares suvereno in po pričakovanjih visoko ugnali Američane. Danski vratar Kevin Moller je zbral 13 obramb, najbolj učinkovit igralec dvoboja Lukas Jorgensen pa si je priigral nagrado za najboljšega igralca.

Nizozemska : Nemčija 26:33 (12:15)
Smits 6, Steins 5; Knorr 9, Groetzki 5

Nemci na tem prvenstvu še niso oddali točk, z zmago nad Nizozemci pa so si zagotovili napredovanje med 8 najboljših. Izjemno partijo je prikazal Juri Knorr, ki je 9 zadetkom dodal še 5 asistenc. Kljub izjemni statistiki Knorra je naziv najboljšega pripadel vratarju Andreasu Wolffu, ki se je ustavil pri 17 obrambah.

Alžirija : Maroko 27:28 (15:13)
Ayyoub 7, Khermouche 4; Harchaoui 5, Belhou 4

Derbi držav iz severa Afrike je pripadel Maročanom, ki so tako vpisali prvo zmago na tem prvenstvu. V zadnjih dveh minutah so dosegli 3 zaporedne zadetke in spreobrnili rezultat sebi v prid. Oba vratarja sta zbrala 12 obramb, kot najboljši posameznik dvoboja pa je bil izbran čuvaj mreže Maroka Jamal Ouaali.

Severna Makedonija : Tunizija 28:33 (14:16)
Kuzmanovski in Manaskov 7; Darmoul 8, Jallouz 5

Tunizija je že na začetku zanesljivo povedla, toda Makedonci so se vrnili v igro. Prvič na tekmi so povedli v 35. minuti. Ključno vlogo pri ustvarjanju nove tunizijske prednosti je odigral Mohamed Darmoul. Z 8 zadetki in 4 asistencami je bil izbran za najboljšega igralca obračuna.

Foto: IHF

 

Komentarji