Vrhnika klonila proti Olimpiji

11. krog ženskega državnega prvenstva je poskrbel za dvoboj med Olimpijo in Vrhniko. Ekipi, ki sta del druščine v zeleni skupini, sta se pomerili v Stožicah, kjer so do druge zmage v tej sezoni prišle Ljubljančanke.


RK Olimpija : ŠDRŠ Vrhnika 38:33 (17:17)
Potočnik 9, Trifkovič 6; Verbič 8, Leben 7

Za prvi zadetek na srečanju, ki so ga bolje odprle igralke Vrhnike, je poskrbela Špela Nusdorfer. Ljubljančanke so v uvodnih 8 minutah dosegle zgolj 2 zadetka (2:4). Med strelke se je pod prvih 11 zadetkov podpisalo 11 različnih igralk (5:6).

Razigrana Sara Verbič je nato s 4 zadetki poskrbela, da so se Vrhničanke uspele malce odlepiti nasprotnicam (7:10). Kljub vsemu so Ljubljančanke v 20. minuti izid poravnale (12:12).

Izjemen niz je domačinke privedel celo do vodstva s 3 zadetki, a so ga rokometašice Vrhnike uspele izničiti že do polčasa. V zadnjih minutah prvega dela tekme se je razbranila vratarka Iza Malovrh. Ekipi sta na odmor odšli z izidom 17:17.

Igralke Olimpije so nekoliko bolje odprle drugi polčas in po 5 minutah igre povedle za 2 zadetka (21:19). Stik z Ljubljančankami je nato uspela držati Anja Jereb. Vrhničanke so se z izenačenjem sicer vrnile v igro, toda Olimpija je ponovno uspela pobegniti, tokrat z razliko 4 golov (29:25).

Obramba Dijane Đajič strela iz sedemmetrovke in zadetek Lane Strlič sta potezi, ki sta nekako postregli z napovedjo o zmagovalcu tega dvoboja. 5 minut pred koncem srečanja je Olimpija namreč prišla do svoje najvišje prednosti (35:30).

Ljubljančanke, ki so se v tekmo podale iz zadnjega mesta, so tako slavile s končnih 38:33, najboljša strelka tekme pa je bila Gaja Potočnik.

Komentarji