Pregled kadetske lige po 12. krogih

V kadetski konkurenci, kjer moči meri dvanajst ekip, je večina moštev doslej odigrala deset tekem, kljub temu, da že vstopajo v 13. krog. Srdit boj za naslov državnih prvakov bijeta velenjski Gorenje in Riko iz Ribnice, medtem, ko Celjane, ki pretijo iz ozadja, od njiju loči že kar precejšna razlika.


Velenje in Ribnica sta ekipi, ki sta na vrhu lestvice točkovno poravnani, toda rokometaši Gorenja imajo odigrano tekmo manj. Ribnica je sicer edino moštvo, ki še ni doživelo poraza, medtem, ko so rokometaši Gorenja klonili zgolj proti Brežicam.

Celjani, ki po nizu zmag sedaj zasedajo tretje mesto, se lahko pohvalijo z najbolj čvrsto obrambo lige. Podobno kot pivovarji imajo na računu 14 točk tudi Ižanci. Na drugi strani so bili do sedaj najbolj učinkoviti velenjski rokometaši, ki so prekinili celjski niz zmag. Pri velenjskih osah je bil doslej najbolj strelsko razpoložen Vanja Dragić (92 golov), ki zaseda četrto mesto na listi strelcev.

Na petem mestu se z devetimi odigranimi tekmami nahajajo Trebanjci, ki lahko z zmago na zaostali tekmi preskočijo Celje in Mokerc. Zgolj točko manj kot Trimo so zbrale kar tri ekipe, in sicer Slovenj Gradec, Brežice ter Slovan. Na devetem mestu samevajo Ormožani, sledijo pa jim rokometaši Grosuplja. Na dnu lestvice sta s petimi točkami Škofljica in Loka.

V taboru vodilne Ribnice ni rokometaša, ki bi se nahajal med najboljšo deseterico strelcev, kar je vsekakor precej nenavadno. Med Ribničani je sicer največ zadetkov dosegel Ahmed Begić (71 golov). Tudi pri Celjanih ni prav zares izrazitega strelca, Aljuš Anžič se namreč nahaja na devetem mestu (78 golov).

Z najboljšim strelcem se lahko pohvalijo v taboru Slovenj Gradca, kjer je Tjaž Štaleker doslej zbral 114 golov. Sledi rokometaš Mokerca Martin Drnovšek (100 golov), precej visoko pa se na tretjem mestu nahaja igralec Škofljice Rok Gregorič, ki je dosegel 96 golov. Najbolj učinkovit posameznik Loke Arne Strehar je doslej prispeval 86 zadetkov.

V moštvu Ormoža je bil do sedaj najbolj uspešen Jan Žuran (84 golov), pri Slovanu pa Rok Novak (80 golov). Pri Trimu, ki je edina ekipa s samo devetimi odigranimi tekmami je največkrat žogo pospravil v mrežo Aleksander Smolič (66 golov). Najboljšo deseterico sicer sestavljata še rokometaš Gorenja Andraž Glinšek (81 golov) in igralec Slovenj Gradca Miha Štaleker (74 golov).

Foto: RD Riko Ribnica/Facebook

Komentarji