PREGLED MLADINSKE LIGE: Škofljica na polovici še vedno brez poraza

V primeru nadaljevanja trenda prve polovice sezone, bomo v prvi mladinski ligi imeli novega prvaka. Ekipa Škofljice po 11 odigranih tekmah še ni oddalo točke, drugouvrščeno Gorenje pa ima tri točke manj.


Morda Miha Podlogar v Škofljici vihti čarobno palico saj njegovim varovancem nebi moralo iti bolje. Konec januarja so odigrali prvo tekmo v letu 2023 in takrat visoko premagali moštvo iz Iga. Njihov naslednji nasprotnik bodo Koprčani. Brata Jon in Juš Rot še vedno držita svojo pozicijo med top5 strelci lige.

Gorenje je na 11 tekmah zabeležilo 9 zmag, 1 poraz in 1 neodločen rezultat. Točke so si razdelili s Slovanom v oktobru. V novo leto je zasedba Marka Oštirja vstopila odločno, januarja so bili boljši od domačinov v Ivančni Gorici, včeraj pa so z 10 goli razlike nadigrali svoje večne rivale iz Celja. Na zadnji odigrani tekmi gre izpostaviti predvsem vratarja Gabra Pandola, ki je zbral 18 obramb. 

Na tretjem mestu se nahaja moštvo iz Kodeljeva, ki ima popolnoma enako število zmag, porazov in remijev kot Velenjčani. Mladince Slovana vodi Marko Cvijič, ki je na sredi sezone zamenjal Jako Petrlina. Njihov zgodba je podobna tisti od Gorenja. Z minimalno razliko so izgubili s Škofljico, remizirali pa so z vrstniki iz Gorenja. V decembru so nadigrali Radovljico in Trimo, po novem letu pa prestavili tekmo z Izolo. Njihovi naslednji tekmeci bodo Celjani.

Branilci slovenskega hrama rokometa, izbranci Klemna Luzarja so do sedaj odigrali tekmo manj od večine ekip. Zabeležili so 7 zmag in 3 poraze, zadnjega včeraj, ko so v Rdeči dvorani morali priznati premoč Velenjčanom. Tekmi, ki Celjanom manjkata sta prav srečanje s prvouvrščenimi in Koprom. Njihovi naslednji tekmeci bodo igralci Slovana.

Točko manj od Celja so zbrali igralci novomeške Krke. Ekipa, ki jo vodi Mirko Skoko, je na zadnjih treh tekmah zabeležila poraz. V decembru dalje so tesno izgubili s Celjani in Škofljico ter prestavili tekmo Gorenjem. V novem koledarskem letu so doma morali priznati premoč Ribnici. Čaka jih obračun z Radovljico. Njihov igralec Nace Zajc (član Kočevja) je z 10 odigranimi tekmami na petem mestu lestvice strelcev.

Na sredini lestvice se nahajajo Trebanjci. Izbranci Primoža Plazarja so do sedaj zbrali 6 zmag in prav toliko porazov. Na zadnjih treh tekmah so premagali Koper, kasneje pa izgubili tekmi v gosteh s Slovaom in Radovljico. Na naslednjem obračunu pričakujejo zmago proti Izoli. 

Sedmi na lestvici je Koper. Primorska ekipa je prva, ki ima večje število porazov kot zmag (5 zmag, 6 porazov). Na zadnjih obračunih mladci Uroša Čuka visoko premagali rojake iz Izole in tesno slavili v Bonifiki, ko so bili boljši od Ribnice. Prva letošnja tekmo s Celjem je bila prestavljena, a ne za dolgo.

Moštvo iz Ivančne Gorice vodi Gašper Mamilovič. Na 12 tekmah so nabrali 4 zmage, premoč pa morali priznati osemkrat. Izgubili so svoje zadnje štiri obračune, a kmalu odpotujejo v Ribnico kjer bodo gotovo želeli pograbiti obe točki. Njihov igralec Nal Roš Omahen je z 90 zadetki na trenutnem tretjem mestu strelcev.  

Popolnoma enak izkupiček je do sedaj sestavila ekipa Gorana Debelaka. Radovljičani so na zadnjih treh tekmah bili boljši od Ribnice in Trima ter bili deklasirani na obračunu z Velenjem. V mestu, ki ima dobrih 6000 prebivalcev igra tudi najboljši strelec lige, Žan Debelak.  Čez štiri dni bodo doma gostili Krko. 

Deseti po vrsti so igralci Iga. Mladince ŠD Mokerc vodi Bratislav Stojmenović. Do sedaj so zabeležili 3 zmage, eno “nulo” in 8 porazov. Kmalu jih že čaka težka tekma z Gorenjem. 

Domen Pahulje vodi suhorobarje. Igralci Ribnice so do sedaj zbrali le 4 točke, nazadnje so v Novem mestu presenetili petouvrščeno Krko.  

Še edini brez točk so Izolani. Primorce trenira Aleš Štavar, ki svoje fante že pripravlja na srečanje s Slovanovci.

 

 

 

 

Komentarji