Slovenci pripomogli k zamenjavi tujega trenerja

Poljaki so na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo na 5 švedskih in 4 poljskih prizoriščih, dosegli (šele 15. mesto). Mlada reprezentanca, ki ji je več kot očitno manjkal tudi najboljši strelec Lige prvakov Kamil Syprzak, je pred dnevi ostala brez selektorja. Patryk Rombel je moral prepustiti krmilo izbrane vrste po štirih letih, ker ni izpolnil želj zastavljenih pred prvenstvom – uvrstitev v četrtfinale in s tem zagotoviti kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. 


Rombel je še kot 36-letni trener Motorja iz Zaporožja dobil zaupanje zveze, da povrne rdečo-bele v top10 rokometnih nacij na svetu oz. Evropi. V času njegovega selektorskega mandata so se Poljaki temu najbolj približali, ko so na evropskem prvenstvu 2022 prišli so 12. mesta. Da bo preboj v rokometno smetano nemogoč tudi letos na domačih parketih, je bilo jasno že po njihovih prvih dveh tekmah/porazih s Francijo in Slovenijo. 

Patryk Rombel, bivši selektor poljske reprezentance: “Ta reprezentanca je nekje med 10. in 15. mestom. Tokrat nismo imeli sreče z žrebom, da bi lahko bilo bolje. Nihče ne mora trditi, da nismo napravili koraka naprej v zadnjih letih. Ponosen sem, da predajam ekipo s takšnimi dobrimi odnosi in atmosfero.”

 

FOTO: RZS

Komentarji