Pregled PREDZADNJEGA KROGA Lige NLB

Preko 1. slovenske lige se počasi spušča zavesa. V NLB ligi sta na sporedu še dva kroga, ki bosta dokončno odločila kateri dve od treh ekip bodo izpadle v 1. B ligo.  Še vedno ostaja odprta borba za najvišja mesta in posledično za evropske tekme, le Celjani so z predčasno osvojenim naslovom vrgli sidro v vode Lige prvakov. Derbi kroga bo vsekakor odigran v Ribnici…Kdo vse bo zadržal pozicijo, kdo bo “kiksnil” in kdo se bo v zadnjih dneh povzpel po tabeli?


Evropska rokometna zveza je Sloveniji za prihodnjo sezono dodelila 5 mest v Evropi. Mesto v Ligi prvakov so okupirali Celjani, Velenjčani in Trebanjci bodo imeli pravico nastopanja v Ligi Evropa (2. se uvrsti direktno v glavni del, 3. bo igral kvalifikacije) in le eno mesto v EHF Pokalu. Letos so v evropskem Pokalu igrali Velenje, Slovenj Gradec in Ribnica, v prihodnji sezoni pa bo Slovenija očitno tam imela le enega predstavnika. Če želje RZS o ne bodo uslišane

Petindvajseti (predzadnji) krog se bo v NLB ligi pričel s štirimi petkovimi obračuni. 

V Škofji Loki bodo gostili Velenjčane, ki so v prejšnjem kolu še drugič premagali Trebanjce in se zavihteli na drugo mesto, ki prinaša direktno uvrstitev v Ligo Evropa. Zasedba Gregorja Cvijiča je na prejšnji tekmi na Hardeku premagala Ormožane in se postavila na vrh spodnjega dela lestvice. Vsekakor si ose spodrsljaja, kot sta bila remija v Rdeči dvorani proti Ormožu in Slovanu, ne sme več privoščiti.

V dvorani Tabor se bosta pomerila Maribor in Slovenj Gradec. Štajerci bodo iztisnili še zadnje atome moči, da preprečijo izpad, Korošci pa bodo v prihodnji sezoni očitno ostali brez evropske sezone. 

Zasedba Uroša Zormana bo doma gostila Koprčane, ki se trenutno nahajajo točno na sredini tabele. Trebanjci bodo vsekakor poskušali oba zadnja kola dobiti, hkrati pa upali, da se ponesreči varovancem Zorana Jovičića, ki imajo (le) točko prednosti. Primorci so bili na prejšnji tekmi suvereni,  ko so doma premagali Dobovo. 

Istočasno bo v Zlatorogu odigrana še zadnja petkova tekma. Celjsko moštvo, ki je letos osvojilo dvojno krono (ligo in Pokal) bo doma igralo proti ekipi, ki je letos zbrala najmanj točk. Krško se je lansko sezono uvrstilo v NLB ligo z istim točkovnim izkupičkom kot Krka, a vse bolj se zdi, da se bodo od nje tudi kmalu poslovili. 

Ekipa Ivančne Gorice se giblje tik nad najslabšo trojico, a se jim za svoj položaj med slovensko elito ni treba bati. V predzadnjem krogu bo četa Aleksandra Polaka doma gostila Ormožane, ki so v prejšnjem krogu nekoliko presenetljivo doma popustili proti Škofji Loki. 

Začetek tekme v Ivančni Gorici bo sovpadal s tistim v Ribnici. Vsekakor bo tekma v deželi suhe robe največji in tudi najpomembnejši derbi tega kroga. Ribničani bodo doma gostili novomeško Krko, ki ima dve točki prednosti pred njimi. Za izbrance Boruta Mačka in Mirka Skoka bo to tekma na vse ali nič, Novomeščani si z zmago namreč že garantirajo nastope v EHF Pokalu.

Zadnja tekma kroga bo stekla v nedeljo v Dobovi, kamor se odpravlja Slovanova zasedba Borisa Denića. Posavčani si z devetimi točkami trenutno delijo predzadnje mesto z Mariborom, točko več imajo od Krškega. To pomeni, da bodo domačini vsekakor šli na nož…

Sledi teden pavze in potem še zadnje ligaške tekme, ki bodo na sporedu 27.5.

 

FOTO: Gašper Simonič

 

 

Komentarji