Z ljudmi se dela spoštljivo ob zmagah in še predvsem v težkih časih

Dopis direktorja RK Slovenj Gradec pred zaključkom sezone.


Grega Krivec, direktor RK Slovenj Gradec: “Šport ima svoje zakonitosti, preko katerih ne gre. Sezona se je rezultatsko razvijala po pričakovanjih, mogoče bi kje lahko dosegli kakšno točko več, a kljub vsemu smo bili 4 kroge pred koncem v dobri poziciji. Dejstvo pa je, da nismo pravi že od derbija s Trebnjem, pa vseeno smo večinoma vsa srečanja, ki jih je bilo nujno dobiti, do tekme s poletno ekipo SVIŠA, dobili. Tekma s SVIŠ-em pa je pokazala, da nismo pravi. Ekipa, ki ima toliko obrambnih specialistov in dva vratarja, ki si želita ponovno obleči dres reprezentance, enostavno ne more dobivati po 20 golov že v prvem polčasu. V klubu smo se pogovorili, ekipo pa pustili, da dela in se dvigne. Nismo želeli delati prevelikih pritiskov, saj smo in še vedno verjamemo v te naše fante. Žal se ni izšlo po načrtih, namesto, da bi se dvignili za zadnje tekme, kot nam je to uspelo lansko sezono, smo v ključnih tekmah položili orožje brez boja. Poseben pritisk je bil boj za evropska tekmovanja, ampak kaj moremo. Kdor to prenese je lahko športnik za naše okolje, kdor ne, pa bo moral to predelati pri sebi.”

“Uprava kot prva, trenerji in igralci se svojih napak zavedamo in delamo na tem, da se na zadnjih dveh tekmah stabiliziramo in dostojno poslovimo od sezone, ki je vseeno klub stabilizirala v sredini lestvice. Kar ni slabo, če vemo kje smo bili nekaj let nazaj. Pa to naj ne bo alibi, v prihodnosti želimo višje. To je jasno, mesto po mesto navzgor. Pričakovanja od fantov bodo v novi sezoni visoka. Navijači si želijo zmage, uspehe, borbe, to kar ste lahko spremljali v nedeljskem derbiju med Gorenjem in Trebnjem.”

“Kot rečeno stojimo za igralci in trenerji. Naši so in s svojimi ljudmi se dela spoštljivo. Ne samo, ko pridejo zmage ampak predvsem, ko pridejo težji časi in verjemite v prejšnjih dneh so padale težke besede, ampak tudi to je del vrhunskega športa in konec koncev nihče ne sme bežati od svoje odgovornosti.”

“Na koncu se še naj sam zahvalim tem izjemnim in fanatičnim navijačem. Ko bi že kdo mislil, da bo zaradi slabše forme dvorana na pol prazna, pride še navijač ali dva več. To je ta posebnost Korošcev in Slovenjgradčanov, ko gre težko, stopimo skupaj in potisnemo zgodbo naprej. Na tem gradimo za naslednje tedne in naslednjo sezono za katero bomo v naslednjih dneh pričeli s predstavitvijo igralcev in strokovnega štaba za sezono 2023/24.”

“Hvala še enkrat za drugi najboljši obisk domačih tekem v 1. NLB ligi v tekoči sezoni in vabljeni na zadnjo domačo tekmo sezone z bogatim spremljevalnim programom.”

26. krog – 2022/23 Liga NLB – RK Slovenj Gradec : RK Celje Pivovarna Laško

 

FOTO: Aljaž Sešel

Komentarji