Znani vsi potniki na Final4: Kielce ubranile domačo trdnjavo, Barca potrdila dominanco

Sinoči smo dobili še zadnja dva udeleženca na zaključni turnir, ki bo potekal v Kölnu od 17. do 18. junija. Četa Talanta Dujšebajeva je s štirimi zadetki ubranila domačo trdnjavo Legionow, katalonski velikan pa je zabeležil podoben rezultat in podobno dominanco kot na prvi tekmi. 


Prva tekma: izenačenje 29-29
Barlinek Industria Kielce – Telekom Veszprém
(18-12) 31-27

Madžari so na tekmi vodili “trikrat”, pri rezultatu 0-1; prvič, zadnjič in nikoli več. Rezultat iz prejšnje tekme je sicer namigoval na tesnejšo povratno tekmo, a je poljska obrambna naveza Tomasz Gebala – Artsem Karalek delovala na previsokih obratih. V napadu sta bila odlično razpoložena Alex Dujšebajev (6) in Szymon Sicko (6), na madžarski strani je bil s sedmimi zadetki najboljši Nedim Remili. Gašper Marguč je dodal 4 zadetke. Prav tako je bil uspejšnejši poljski vratarski par – Kornecki in Wolff sta gostom zaustavila 10 poizkusov, Corrales in Cupara pa (le) 6 . Kielce so se uvrstile na svoj šesti Final4 Lige prvakov, pokal pa so dvignili leta 2016, ravno proti Veszpremu (po penalih). 

 

Prva tekma: zmaga Kataloncev 30-37
FC Barcelona HB – GOG Håndbold
(20-13) 36-31

 GOG je v Španijo prišel močno oslabljen – manjkal je sicer le en, Simon Pytlick, a že to je veliko. Danska zasedba v Barceloni ni okusila vodstva niti enkrat samkrat. Do 18. minute so še nekako držali priključek (11-9), do konca polčasa pa je razlika narasla na 7 golov razlike. Po rotacijah v obeh ekipah v začetku drugega polčasa so Danci zmanjšali zaostanek na -5, kaj več pa se jim do zadnjih minut ni posrečilo. Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najuspešnejši portugalski krožni napadalec Luis Frade, s petimi mu je sledil Dika Mem, Blaž Janc in Domen Makuc sta dosegla po dva zadetka. Za Gudme se je petkrat med strelce vpisal Emil Madsen. Poznal se je tudi vratarski doprinos; de Vargas (6 obramb), Nielsen (4 obrambe) – Thulin (3 obrambe), Dorgelo (1 obramba). 

 

Na zaključni turnir v Köln so se uvrstili (od sezone 2009/2010, odkar je sistem Final4):

  • Barcelona (enajstič)
  • Kielce (šestič)
  • PSG (šestič)
  • Magdeburg (prvič)

 

FOTO: EHF Champions League

 

Komentarji