Pregled tekem spodnjega dela lestvice

Na svetovnem prvenstvu so se zaključile vse tekme z izjemo polfinala in finala. 


Tekma za 25. mesto – Čile : Tunizija 

Čilenci imajo na letošnjem svetovnem prvenstvu v svoji zasedbi trenutno najboljšega strelca turnirja, Erwina Feuchtmanna. A to jim na tekmi proti četrtouvrščeni afriški ekipi iz afriškega prvenstva ni nič pomagalo. Afričani so že v polčasu vodili z gromozanskimi +14, ki so jih do konca z lahkoto zadržali in zaključili obračun 26:38.

Tekma za 27. mesto – Južna Koreja : Severna Makedonija

Napet obračun so v zadnjih desetih minutah v svoj prid obrnili Makedonci. Po rezultatu 30:30 v 50. minuti srečanja je Balkancem uspel delni izid 6:3. O napeti tekmi pričajo podatki, da sta najboljša strelca Yusung Jin in Filip Kuzmanovski dosegla po 8 zadetkov, oba vratarja na obeh straneh pa sta skupaj zbrala 14 obramb. Makedonci so slavili z rezultatom 33:36.

Tekma za 29. mesto – Savdska Arabija : Maroko

Neverjetno, kaj je uspelo izvleči Savdijcem. V polčasu so vodili z rezultatom 18:11, štiri minute pred koncem tekme pa so izgubljali 29:30. A uspeli so se zbrati, zabili so tri zaporedne gole in se veselili zmage 32:30.

Tekma za 31. mesto – Urugvaj : Alžirija

Tekma za predzadnje mesto je bila odločena v zadnji sekundi. Srečanje je bilo izjemno rezultatsko zanimivo. Polčas so 17:16 dobili Južnoameričani, vodilni pa se je še dvakrat zamenjal v izenačenem drugem delu tekme. 10 sekund do konca srečanja je Urugvajcem uspelo izid izenačiti na 33, a je v zadnji sapi zadel Alžirec Rayane in rešil afriško ekipo pred zadnjim mestom.

 

FOTO: IHF

 

Komentarji