Začela se je SEHA liga: Vojvodina potopila Nexe

S tekmo med srbskimi prvaki Vojvodino in hrvaškimi podprvaki Nexe Našicami se je začela dvanajsta edicija SEHA lige. 8 ekip iz petih držav se bo letos potegovalo za naslov te kakovostne vzhodnoevropske lige. V letošnji izdaji sta sestavljeni dve skupini s po tremi moštvi, dva kluba (Zagreb in Veszprem) bi ppa se tekmovanju pridružita v četrtfinalu. Final4 bo odigran med 21. in 23. aprilom.


Skupina A
Vojvodina
Eurofarm Pelister
Nexe

Skupina B
Vardar
Partizan
Tatran Prešov

 

Vojvodini je uspel odličen uvod v tekmo. Srbski napad sta odlično vodila Miloš Grozdanić in Darko Milenković, Tamšetovi izbranci pa niso uspeli najti prave taktike v napadu ali obrambi, da bi uspeli zakrpati rezultatsko luknjo. Polčas so tako z rezultatom 19:12 dobili domačini. Nič bolje se za slovenskega strokovnjaka na hrvaški klopi ni nadaljevalo v drugem delu tekme. Srbski prvaki so razliko povečali na 10 zadetkov in kmalu po vstopu v drugi polčas že praktično potopili hrvaško ladjo. Trener Boris Rojević  je v nadaljevanju tekme lahko zarotiral celotno postavo in dal možnost tudi ostalim igralcem na tej premierni tekmi dvanajste SEHA lige.  Tekma se je zaključila z izidom 31:25 v korist domačinov. 

VOJVODINA:NEXE (19:12) 31:25
Miloš Grozdanić 6, Darko Milenković 6, Fran Lučin 7 obramb; Karlo Godec 5, Janko Kević 5, Moreno Car 14 obramb

Branko Tamše, trener Nexe Našic: “Zaslužena zmaga Vojvodine. Zdi se mi, da se danes sploh nismo prikazali, saj so nas nasprotniki nadigrali v vseh aspektih igre. Sem smo sicer prišli brez šestih igralcev, a to ne pomeni ničesar. Veliko preveč napak iz naše strani in na koncu zmaga Vojvodine, ki ji bo gotovo prinesla kaj spodbude v nadaljevanju. Takšne predstave si v prihodnje ne smemo več privoščiti, moram pa reči, da so igralci, ki običajno ne dobijo toliko igralnih minut, prikazali solidne predstave.”

Boris Rojević, trener Vojvodine: “Moram začeti s čestitanjem Tamšetu za to kar počne ekipo Nexeja. Njihovi rezultati v ligi Evropa so nas motivirali za današnjo tekmo. Imeli smo veliko časa za pripravo in uspelo nam je. Nisem vesel z našo igro v zadnjih desetih minutah, če pa pogledam celotno tekmo pa sem zadovoljen. “

Komentarji