Prenovljen tekmovalni razpored v Evropski ligi

V novi sezoni EHF Evropske lige za moške je registriranih 37 ekip, v sezoni 2023/24 pa bomo lahko spremljali prenovljen tekmovalni sistem. Del tekmovanja bosta v tej sezoni dve slovenski ekipi, RK Trimo Trebnje in RK Gorenje Velenje tako, da bo Evropska liga znova zanimiva tudi za slovenske ljubitelje rokometa. 


Nov sistem narekuje, da se je 27 klubov uvrsti neposredno v novo skupinsko fazo, medtem ko preostalih deset ekip tekmovanje prične v kvalifikacijskem krogu. Med tekmeci za naslov v sezoni 2023/24 so branilci naslova Füchse Berlin iz Nemčije in tudi lanski podprvaki Fraikin BM. Granollers iz Španije. Medtem ko bo Füchse Berlin tekmovanje pričel v skupinskem delu, ima Granollers eno dodatno oviro, saj mora opraviti še s kvalifikacijami.

Nov igralni sistem predvideva, da se po kvalifikacijah 32 ekip pomeri v skupinskih tekmah. Spremljali bomo osem skupin s po štirimi ekipami. Prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v glavni del tekmovanja, kjer bodo tokrat štiri skupine s štirimi ekipami. Pred prihodom v izločilne boje se prvouvrščene ekipe v štirih skupinah glavnega dela neposredno uvrstijo v četrtfinale, medtem ko bodo drugouvrščene in tretjeuvrščene ekipe odigrale dodatne tekme na domačem in gostujočem igrišču. Po četrtfinalnih tekmah se štiri najboljše ekipe uvrstijo na EHF moško finale, ki je načrtovano za 25. in 26. maj 2024.

Žreb kvalifikacij bo potekal 18. julija ob 11:00 CEST v Dunaju. V živo bo prenašan na Youtube kanalu EHF Home of Handball. Žreb za skupinske tekme bo potekal 21. julija, prav tako ob 11:00 CEST v Dunaju. Na voljo bo tudi prenos v živo prek Youtube kanala. Kvalifikacijske tekme so načrtovane za 26. in 27. avgust (prva tekma) ter 2. in 3. september 2024.

 

Komentarji