Slovenska ženska mladinska reprezentanca je v polfinalu

Slovenska mladinska ženska reprezentanca se v teh dneh mudi v Litvi, kjer poteka EHF Championship 2023. V bitki za polfinale so mlade Slovenke ugnale reprezentanco Bosne in Hercegovine z 18-29.


Tekmo, ki je potekala v litovskem mestu Klajpeda, je Slovenija pričela izvrstno in si ekstremno hitro priborila visoko prednost. Naše rokometašice so namreč že uvodoma povedle z izidom 1-7. Prednost šestih golov so zadržale vse do konca polčasa, ko je rezultat znašal 8-14. V drugem polčasu rokometašice BIH niso bile niti blizu povratka. Nasprotno, Slovenija je svoj naskok še povečevala, naše so največ vodile za +12 (16-28). Končni izid je znašal 18-29, zelo veseli tudi dejstvo, da je selektor Sebastjan Oblak v igro poslal prav vse rokometašice. Za igralko tekme je bila proglašena Tinkara Kogovšek. 

Po končanem obračunu je izjavo za medije oddala Ines Kaltak, pomočnica selektorja: “Zadali smo si cilj, da tekmo začnemo v polnem ritmu in ta ritem držimo vse do konca. Vsa dekleta so dala vse od sebe in upravičila vpoklic v reprezentanco. Tekmice so igrale zelo dolge napade in poskušale ubijati našo hitro igro, a naša dekleta so tudi ta del igre oddelale kot smo se dogovorili in si zasluženo zagotovile prvo mesto v skupini in posledično polfinalno vstopnico.”

Foto: RZS

Komentarji