Prenovljeno ekipo Krima čaka prva preizkušnja v Ligi prvakinj

Z nedeljsko tekmo na Švedskem krimovke pričenjajo 27. zaporedno sezono v Delo EHF Ligi prvakinj. Tekma proti Sävehofu se bo v Partille Areni pričela ob 14. uri, prenos bo na Arena Sport 1.


Ekipi sta se v preteklosti že pomerili. V sezoni 2016/17 so bile na oktobrski preizkušnji z 32:29 boljše ljubljanske rokometašice, na povratni tekmi so s 26:24 slavile rokometašice s severa Evrope. Klub, ki šteje že sedem desetletij, igra 12. sezono v najelitnejšem evropskem rokometnem tekmovanju, začenši s sezono 2006/07. Krimovke na uvodni preizkušnji sezone stavijo na nepopustljivost.
 
Prva tekma Lige prvakinj je na sporedu natanko dva meseca po začetku priprav. Le-te so bile dolge, a tudi zelo učinkovite. »Za nami so kvalitetne priprave in dobro opravljen test na pripravljalnih tekmah,« je z videnim v zadnjih 60 dneh zadovoljen strateg tigric. »Dobro smo pripravljene in vesele, da se tekmovalni ritem začenja. Smo v vlogi favorita. Naša naloga je, da gremo po zmago,« je leto dni po tem, ko so v Stožice znova lahko stopili mediji, dodala izkušena Srbkinja, 24-letna Andrea Lekić
 
Krimovke bodo v sezoni 2021/22 igrale v skupini B. Skupinski del sezone 2021/22 bo potekal po dvokrožnem sistemu, sledijo tekme na izpadanje. Najboljši dve ekipi iz skupine A in B napredujeta v četrtfinale, ekipe med 3. in 6. mestom čakajo boji v osmini finala. Zaključni turnir bo potekal 4. in 5. junija v Budimpešti. 
 
Delo EHF Liga prvakinj, skupina B, 1. krog
 
12. september 2021, ob 14.00
SAVENHOF (ŠVE) : KRIM MERCATOR (SLO) 

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji