Presenetljiv poraz Marguča, Ovniček uspešen pri “bivšem”

Na prvi tekmi sredinega večera smo videli presenetljiv poraz Veszprema proti Aalborgu. Danci so bolje začeli srečanje in igrali kompaktno obrambo s hitrimi protinapadi, katerim Veszprem ni uspel slediti.


Najvišja prednost v prvem polčasu je bila že 7 zadetkov za Dance, kljub temu pa smo videli dramatično končnico kjer je imel Petar Nenadič priložnost za izenačenje a je ni izkoristil. Danci so v zadnjem napadu le potrdili zmago. Najboljša strelca za Veszprem sta bila Vuko Borozan in Petar Nenadič, oba sta dosegla po 6 golov. Gašper Marguč je prispeval 2 gola.

Rok Ovniček je gostoval pri Celju in odigral odlično tekmo. Celjani so v prvem polčasu nekako držali korak z nasprotnikom, polčas pa končali z 2 zadetkoma zaostanka. V drugem polčasu se je Nantes hitro odlepil, vodil tudi za 8, nakoncu pa zmagal za 6. Najboljši strelec za Nantes je bil Milan Milič, Rok Ovniček pa je prispeval pomembnih 6 zadetkov. Za Celje sta Kodrin in Horžen dosegla 6 golov.

Ekipa Kielc je bila boljša od Vardarja, ki je že prvi polčas popustil in zaostajal za 6 zadetkov. Tega jim v drugem polčasu seveda ni uspelo nadoknaditi, izgubili so za 7 zadetkov. Najboljša strelca tekme pa sta bila Alex Dujšebajev pri Kielcah in Timur Dibirov pri Vardarju, oba sta dosegla 7 golov.

Rezultati EHF Liga Prvakov:

Veszprem : Aalborg 30:32(16:19) Marguč 2 za Veszprem

Celje : Nantes 25:31(11:13) Ovniček 6 za Nantes

Kielce : Vardar 36:29(18:12)

Komentarji