Francozi premočni za Celjane

Celjski rokometaši so v 8. krogu elitne Lige prvakov gostili francoski Nantes. Ekipi bi se morali na obračunu Lige prvakov pomeriti že prejšnji teden v Franciji, a je bila zaradi okuženosti v francoski ekipi tekma odpovedana. Ekipi sta se tako pomerili nocoj, v hramu slovenskega rokometa, celjskem Zlatorogu.


Tekma se je začela z golom Celja, ko je v prvi minut zadel Horžen. Začetne minute srečanja so bile povsem izenačene, v 14. minuti pa so gostje z zadetkom Milića prvič povedli z dvema goloma razlike. Razlika se je še povišala v 17. minuti ko je za 5:8 zadel Rivera Folch. Celjani so do konca polčasa lovili Francoze, se v 28. minuti tudi približali na -1, a so gostje uspeli še enkrat zadeti. Prvi polčas se je končal pri rezultatu 11:13.

Drugi polčas so domačini začeli izjemno slabo. Francozi so z delnim rezultatom 7:0 na začetku drugega polčasa naredili razliko, ki je Celjane na koncu stala točk v domačem Zlatorogu. Varovanci Tomaža Ocvirka niso uspeli zadeti vse od 30. pa do 37. minute, strelski post pa je takrat prekinil Tilen Kodrin. Domačini so še poskušali in se v 45. minuti približali na -4 (18:22). Razlika se do konca srečanja ni bistveno zmanjšala in Francozi se z gostovanja v Celju vračajo s polnim izkupičkom.

EHF Liga prvakov, 8. krog

Sreda, 25. november, Zlatorog
RK Celje Pivovarna Laško : HBC Nantes 25:31 (11:13)

FOTO: Gregor Katič

Komentarji