Preverite dogajanje v 2. DRL

V tretjem krogu 2. državne lige za moške so bile odigrane 4 tekme. Na petkovih tekmah sta se zmag veselili ekipi RK Pomurje in RK Arcont Radgona, na sobotnih tekmah pa je RK Velika Nedelja premagal Moški rokometni klub NG. Tekma med RK Kočevje in RK Ajdovščina se je končala brez zmagovalca.


Ekipa RK Pomurje je premagala tekmece s Ptuja. Prvi polčas je bil dolgo časa izenačen, a so ob koncu igralci Pomurja vseeno prišli do 3 zadetkov prednosti (14:17). Prav tako je bil izenačen tudi drugi polčas, rokometaši Ptuja so topili prednost in v zadnjih 10 minut so vstopili z golom prednosti (25:24). A do konca srečanja niso več uspeli zadeti, Pomurci so doseglih 6 golov zapored in se veselili končne zmage.

Na drugi petkovi tekmi sta se srečali ekipi RK Arcont Radgona in RK Kronos iz Logatca. Skozi celotni prvi polčas so igralci Kronosa držali stik z domačini, tako da so na odmor odšli z razliko 4 golov (16:12). V drugem polčasu so domačini zaigrali še bolje in še povečevali prednost za končnih 32:21. Igralci Kronosa tako ostajajo še brez zmage, Radgona pa je prišla do svoje prve v prvenstvu.

Za domače je 14 golov dosegel Matej Rojht, pri gostih iz Logatca pa sta 5 golov dosegla Gašper Hočevar in Marko Pirnat.

Rokometaši Moškega rokometnega kluba NG so doživeli svoj prvi poraz. V prvem polčasu so se z nasprotniki iz Velike Nedelje izmenjevali v vodstvu, polčas pa se je končal neodločeno z 12:12. V drugem polčasu so pobudo prevzeli rokometaši RK Velika Nedelja in v 50. minuti so vodili za 6 (15:21). Novo Goričani so znižali zaostanek na 4, a jim bližje ni uspelo priti, tako da je zmaga odšla na Štajersko.

Najboljša strelca sta bila pri domačih Domen Pelicon s 5 in pri gostih Aljoša Munda s 6 zadetki.

Tekma v Kočevju med domačim RK Kočevje in RK Ajdovščina se je končala brez zmagovalca. Tekmo so bolje odprli gostii, povedli s 3:0, a so domačini hitro prevzeli pobudo in izenačili, na odmor pa odšli s tremi goli prednosti (14:11). V drugem polčasu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Ob koncu je kazalo da bo zmaga odšla na Primorsko,a je ob zapravljenem napadu Jani Svetik zaradi zavlačevanja prejel rdeči karton in Kočevje je bilo za požrtvovalnost v obrambi nagrajeno s 7 metrovko.Izkoristil jo je Nejc Pungaršek za končnih 28:28.

Najboljša strelca sta bila Nejc Pungaršek in Jani Svetik z 9 goli.

2. DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA – MOŠKI – 3. KROG
RK Drava Ptuj – RK Pomurje – 25:30
RK Arcont Radgona – RK Kronos – 32:21
Moški rokometni klub NG – RK Velika Nedelja – 19:24
RK Kočevje – RK Ajdovščina – 28:28

Foto: FB Rokometni klub Velika Nedelja

Komentarji