Tamše do prve zmage v skupinskem delu Lige evropa!

V prvem krogu Lige Evropa je RK Nexe Branka Tamšeta presenetil domači PAUC Handball in se tako veselil prve zmage v skupinskem delu tekmovanja.


Do presenečanja v prvem krogu so varovanci Branka Tamšeta prišli po dobrem prvem polčasu, ko so na odmor odšli z razliko treh golov (14:17). Kljub slabšemu štartu v drugi polčas, ko so domačini dosegli delni izid 5:1, se rokometaši Nexeja niso pustili zmesti. V zadnjih desetih minutah obračuna so gostiteljem dovolili le 2 gola. V zadnji akciji je Branko Tamše narisal akcijo za Hrvaškega zvezdnika Halila Jaganjaca, ki je zamisel Slovenskega stratega odlično izpeljal in zadel za zmago 30:29. Jaganjac je bil najboljši posameznik svojega moštva, dosegel je 8 golov, prav toliko jih je za PAUC dosegel Kristján Örn Kristjánsson.

Za ekipo Nexeja so zaigrali tudi slovenci Saša Barišič-Jaman, Miha Kavčič in Andraž Velkavrh. Velkavrh je na tekmi proti PAUCu dosegel 3 gole, Barišič Jaman pa 2.

Nexe je tako prišel do pomembnih točk v boju za napredovanje v izločilne boje v skupini C. V isti skupini igra tudi RK Gorenje Velenje, ki je včeraj izgubil proti Magdeburgu.

Foto: EHF

Komentarji