Primorci močnejši od domačinov

V 11. krogu NLB lige sta se pomerili ekipi RK Dobova in RD Koper. Srečanje se je pričelo z vodstvom domačinov, nakar so gostje hitro popravili vtis. Stopili so zaostanek in hitro povedli. Tokrat so stanje na semaforju popravili gostitelji. V nadaljevanju pa so tempo diktirali Primorci, ki so v zaključnem delu obračuna svojo dominanco le še potrdili.


Domačini so hitro povedli in se do desete minute oddaljili že za 3 gole. Koprčani so s tremi zaporednimi zadetki zaostanek kmalu odpravili  in izid izenačili (5 – 5). Za Dobovo je sledila minuta odmora. Potem pa je zadel Bor Breznikar in svojo ekipo popeljal v prvo vodstvo. Gostujoči so se tako oddaljili za 4 zadetke. Ponovno so varovanci Damjana Radanoviča izkoristili timeout. Posvet jim je očitno koristil, saj so hitro nastrelali 3 zaporedne gole in se tako približali na le zadetek zaostanka (9 – 10). Tokrat so minuto za posvet izkoristili tudi gostje in svoje vodstvo ponovno zvišali. Prvi polčas so dobili z rezultatom (10 – 13).

Koprčani so tudi v drugem delu tekme naskok pridno povečevali, domači rokometaši pa so se jim vedno znova skušali približati. Napetost se je v dvorani proti koncu tekme stopnjevala. V 48. minuti so gostje vodili le še za 2 zadetka (18 – 20). Zmagovalec v danem trenutku še z daleč ni bil odločen, nakar je sledil preobrat. Primorci so zaključne minute tekme odigrali v višji prestavi in se občutno oddaljili od nasprotnikov. Srečanje so končali z zanesljivo zmago (22 – 27).

Naboljši strelci tekme so bili Željko Šukić (9), Tine Poklar (7) in Bor Breznikar (5).

FOTO: Tomaž Primožič

Komentarji