Krka v zaključnih minutah do zmage v Ivančni Gorici

V dvorani OŠ Stična smo spremljali obračun med domačo zasedbo RK SVIŠ Ivančna Gorica in gostujočo ekipo MRK Krka. V obeh polčasih smo spremljali izjemno izenačen obračun. V prvem so bili na trenutke boljši gostje, a so imeli domačini vselej odgovor. V drugem delu pa vse do zadnjih minut izjemno napet obračun. V končnici pa so imeli več sreče gostje in se razveselili sedme zmage v letošnji sezoni (27:29).


Tekmo so nekoliko bolje odprli Novomeščani in v 7. minuti povedli s tremi goli prednosti (3:6). A rokometaši SVIŠa so se na krilih domačih navijačev ekspresno približali zgolj še na zadetek zaostanka (5:6). V nadaljevanju smo spremljali izenačen obračun ob spremljanju igre gol za gol. V 22. minuti so gostje po zadetku Jerneja Avsca (skupaj 2 gola) znova povedli s tremi goli naskoka (9:12). Gostitelji pa so se do konca prvih 30. minuti vnovič uspeli približati in na odmor odšli z minimalnim zaostankom (13:14).

Izjemno napet obračun pa smo spremljali tudi v drugi 30. minutah. Domačini so takoj na začetku polčasa rezultat izenačili nato pa smo bili priča igri gol za gol. V 45. minuti so igralci SVIŠa po zadetku Andraža Justina (skupaj 4 zadetki) prvič na tekmi tudi povedli (23:22). A gostiteljem se ni uspelo oddaljiti. Še vedno smo spremljali igro gol za gol. Zaključek pa je pripadel igralcem Krke. S pomočjo vratarja Jureta Blaževiča (9 obramb) so v končnici tehtnico znova nagnili sebi v prid ter se na koncu razveselili zmage z rezultatom 27:29.

SVIŠ IVANČNA GORICA : KRKA  27:29 (13:14)
Marojević 7, Košir 6; Lončar 11, Knavs 6


Standings provided by Sofascore

FOTO: Barbara Tekavec Štular / RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji