Mariborčani namučili Celjane, a vendarle klonili

V dvorani Tabor sta se v okviru 11. kroga državnega prvenstva pomerili vodilna in zadnja ekipa. Mariborčani so dolgo časa uspešno parirali Celjanom, a na koncu kljub temu izgubili.


RK Maribor Branik : RK Celje Pivovarna Laško 28:31 (14:15)
Jerenec 11, Razgor 5; Suholežnik 8, Vlah 7

Celjski rokometaši so nekoliko slabše odprli srečanje in niso uspeli doseči zadetka v uvodnih 5 minutah (2:0). Sledila je boljša igra varovancev Alema Toskića, toda stik s Celjani je pri domači ekipi z zadetki ohranjal Filip Jerenec. Dosegel je 5 od začetnih 7 zadetkov (7:7).

Moštvi sta bili skozi celoten prvi polčas precej izenačeni. Na odmor so rokometaši odšli z minimalno prednostjo Celjanov (14:15).

V 34. minuti je rdeči karton prejel Ante Ivanković. Po 10 minutah igre v drugem delu so favorizirani pivovarji še naprej vodili zgolj za en zadetek (20:21). Rdeči karton so prejeli tudi Mariborčani, v 47. minuti je bil izključen Anže Blagotinšek.

To se je izkazalo tudi kot prelomni del srečanja, ko so domači igrali s kar dvema igralcema manj. Celjani so se odlepili na 5 zadetkov prednosti (22:27). V napadu je bil precej razpoložen in pa tudi preslabo pokrit Matic Suholežnik, ki je prihajal do dokaj lahkih zaključkov.

V zadnjih 5 minut tekme so gostje vstopili s prednostjo 4 zadetkov (25:29). Celjani so vodstvo uspeli zadržati. Slavili so z izidom 28:31 in sedaj ponovno samevajo na vrhu lestvice.

Foto: Rokometni klub Maribor Branik/Facebook

Komentarji