Primož Plazar: “Telesna pripravljenost je ključna, na žogo se bodo že navadili”

V Sevnici letos še ne poznajo poraza. Tudi v pokalnem tekmovanju ne, čeprav so igrali proti močno favoriziranim Dolanom, a so jih uspešno in predvsem zasluženo premagali (32:27). Pogovarjali smo se z njihovim trenerjem Primožem Plazarjem, ki se zaveda, da je trenutna situacija težka. Poudarek daje predvsem na ohranjanju fizične pripravljenosti, saj po njegovem mnenju to predstavlja ključni element pri doseganju dobrih rezultatov.


Ne moremo mimo že nič kolikokrat omenjenih razlogov s korona virusom. Za vas vstop v 1. B ligo najverjetneje ni pod vprašanjem. Kako sicer gledate na celotno situacijo? Kateri izmed scenarijev (1. obveljajo trenutni rezultati, 2. dva naprej in nihče ne izpade, 3. igranje samo tistih tekem, ki so pomembne za napredovanje in izpad) se vam zdi najpravičnejši?

Pravičnega scenarija pravzaprav ni v tej situaciji. Kar nekaj je klubov, ki bi lahko izboljšali svojo uvrstitev, lahko bi se tudi zgodilo, da bi nekatera moštva zdrsnila po lestvici navzdol. Verjetno bi bilo v dani situaciji najbolje upoštevati trenutni razpored na lestvici. Kaj se bo dejansko zgodilo, pa žal ni odvisno od nas.

V pokalnem tekmovanju ste izločili ekipo RK Dol TKI Hrastnik, ki sicer nastopa v 1. B ligi. Koliko dodatne samozavesti vam je prinesla ta zmaga?

Vsaka zmaga dobro vpliva na samozavest igralcev. Za nas je bilo v tem trenutku pomembno le to, da igralci spoznajo, da se lahko kosajo z ekipami, ki krojijo sredino oziroma zgornji del lestvice v tekmovanju, ki je rang višje od našega. To je lahko dobra popotnica za naslednje tekmovalno leto.

V 2. ligi še ne poznate poraza. Čemu pripisujete tako dobro statistiko in rezultate?

V tem letu se je v klubu veliko spremenilo. Vodstvo, organizacija, logistika, finančno stanje in nenazadnje vrnitev Sevničanov, ki so igrali v drugih klubih, nazaj domov. To so bili poglavitni dejavniki, kateri so bili  ključni pri doseganju rezultatov. Verjetno smo tudi stvari v procesu treninga izvedli dobro, da lahko vzdržujemo trenutni trend naših iger.

Ste svojim varovancem dali kakšen poseben program treningom, ki ga morajo izvajati med karanteno?

Igralci se zavedajo, da se lahko zgodijo številni scenariji. Njihova naloga je, da vzdržujejo, kolikor je to mogoče, kar najboljšo telesno pripravljenost. V primeru nadaljevanja prvenstva bo to odigralo večjo vlogo, kot rokometna žoga. Na žogo se bodo fantje lahko hitro privadili, v kolikor ne bodo sposobni teči, bi imeli lahko velike težave pri doseganju dobrih rezultatov.

Komentarji