Aleksander Atanasov: “Šel sem korak nazaj, da se naredil dva naprej”

Aleksander Atanasov se je v letošnji sezoni v Škofji Loki zelo izkazal. Je eden izmed pozitivnih presenečenj, na kar je opozoril tudi športni direktor RD Urbanscape Loka Gorazd Bajič (več TUKAJ). Na odigranih 20 tekmah je Atanasov iz mesta krožnega napadalca zadel 63 golov, kar ga uvršča na 3. mesto lestvice škofjeloških strelcev v letošnji sezoni.


Svojo rokometno pot si začel v Kočevju, po 6 sezonah pa si se preselil v Ribnico, kjer si nastopal za kadete in mladince. Kako se je bilo preseliti v drug klub že pri tako mladih letih?

Res je. Že zelo zgodaj sem se iz domačega Kočevja preselil v sosednjo Ribnico. To je bil zame velik preskok na moji rokometni poti, vendar v pravo smer. 

Naslednje leto (2013) si za Ribnico igral tudi že v članski ekipi. Kako si se spopadel s tem reskokom iz članske ekipe Kočevja v člansko ekipo Ribnice?

Mislim, da je za vsakega mladega rokometaša takšen prestop težak, predvsem zaradi menjave okolja. Na srečo sem imel dobre prijatelje in soigralce, ki so mi pomagali. 

V Ribnici si ostal 3 sezone, nato pa je sledila selitev k ljubljanskemu Slovanu. Zakaj si se odločil za ta korak?

To ni bila samo moja odločitev. Nekako smo se skupaj odločili, da je tako najbolje. Vedel sem, da je bil takrat trener Slovana Bojan Čotar. Na podlagi tega sem se odločil za ljubljanski klub. Včasih je treba narediti korak nazaj, da greš potem lahko dva koraka naprej.

S Slovanom si se potem uvrstil v 1. ligo, tako da si na nižjem nivoju igral zgolj 1 sezono, a žal ste še isto sezono izpadli nazaj v 1. B DRL. Kaj misliš, da vam je zmanjkalo v tisti sezoni do obstanka (bili ste oddaljeni samo 3 točke)?

S soigralci smo takrat preživljali zelo težke čase. Predvsem različne poškodbe in finančni problemi. Če ne bi bila ekipa tako povezana, nam bi bilo še težje. Menim, da je to vplivalo na naše rezultate, vendar se kljub temu nismo predali. 

Sledil je prestop v Škofljo Loko, kjer si v letošnji sezoni prikazal res dobre igre. Kakšni so tvoji rokometni cilji – kratkoročni in dolgoročni?

V Škofji Loki sem sezono začel zelo sproščeno. Bil sem zelo motiviran. Imel sem vso podporo s strani kluba in trenerja Roberta Beguša. V Loki sem zelo napredoval. Kot vsak športnik si želim igrati na najvišjem nivoju. Moj cilj v karieri je, da nekega dne zaigram za reprezentanco. Se vidimo naslednjo sezono. Ostanite zdravi.

FOTO: RD URBANSCAPE LOKA

Komentarji