Iz Škofje Loke: Na čem temelji njihov uspeh v mlajših kategorijah?

V RD Urbanscape Loka so pred sezono pripeljali nekaj novih igralcev, s katerimi so očitno zelo zadovoljni. Po besedah njihovega športnega direktorja Gorazda Bajiča je pozitivno presenetil predvsem Aleksander Atanasov, ki igra na poziciji krožnega napadalca. Glede nadaljevanja sezone pa eden izmed vodilnih mož v Škofji Loki ni prav optimističen, saj se zaveda, da je zdravje pred vsem. Poleg tega pa imajo v Škofji Loki veliko bazo mladih nadobudnih rokometašev. Z Bajičem smo se pogovarjali tudi o tej temi.


So okrepitve, ki so prišle pred sezono, upravičile pričakovanja?

Z okrepitvami smo v osnovi zadovoljni. Naša igra je specifična, hitra, dinamična, z veliko prodori zato se fantje, ko pridejo  morajo prvo privadit. Nekateri za to potrebujejo malo več drugi malo manj časa. Je pa sigurno pozitivno presenečenje ne samo za nas temveč za kar velik del rokometne javnosti krožni napadalec Aleksander Atanasov, ki je dosedanjo sezono odigral  na visokem nivoju.

Zelo ste znani po dobri mladinski rokometni šoli, iz katere pride marsikateri rokometni talent. Eden izmed njih je na primer Urban Pipp, ki trenutno pri MRK Ljubljana kaže izjemno dobre predstave. Kako priti do tako uspešne mladinske rokometne šole?

Se strinjam, da se iz naših mlajših selekcij redno pojavljajo igralci, kateri igrajo po Slovenskih in evropskih klubih. Urban je samo eden od mlade generacije igralcev pred katerim je svetla prihodnost seveda ob marljivem treniranju. Rokometno izobraževanje otrok se prične že z mini rokometom. Njihovo znanje se iz leta v leto dopolnjuje in nadgrajuje za kar skrbi vodja rokometne šole z ostalimi trenerji osnovnošolskih selekcij. Ostale tri selekcije, kadeti, mladinci in člani so naslednja skupina katera je dobro povezana. V letošnji sezoni je kar štirinajst mladincev v članski ekipi. To je tudi eden od razlogov dobrega rezultata v mladinskem prvenstvu. Saj so tekme in treningi v članski ekipi na večjem fizičnem nivoju kot mladinske. Po drugi strani pa v članski ekipi plačujemo davek neizkušenosti. Ampak vse to skupaj je dobra naložba v prihodnost. 

Na prvi tekmi sezone ste premagali Velenjčane. Ste imeli po tej zmagi višje ambicije za nadaljevanje sezone?

Naši cilji so vedno visoki vendar ostajamo trdno na realnih tleh. V tekmi z Velenjem smo odigrali borbeno, hitro, požrtvovalno. Vsi fantje so dali svoj maksimum. Tudi naslednji dve tekmi na gostovanjih v  Kopru in Ormožu smo prva polčasa odigrali vrhunsko ter na obeh tekmah vodili po 30 minutah za 7 golov, vendar na koncu iztržili remi. To je šport kjer ni nič v naprej določenega. Tako kot sem prej omenil imamo mlado neizkušeno ekipo in plačujemo davek. Poleg tega nas je v primerjavi z lansko sezono zapustilo kar nekaj fantov, ki so igrali vidno vlogo. Na ta način se da priložnost mlajšimi, do katerih ne smemo biti neučakani. Dajemo jim priložnost in nekateri jo s pridom izkoriščajo. Čas teh fantov še prihaja.

Kako gledate na nadaljevanje sezone, če se bo to zgodilo. Kaj bi bila po vašem mnenju najbolj pravična odločitev?

Prvo moramo gledati na zdravje in varnost igralcev. Upoštevat vsa navodila zdravstvenih in državnih organov. Moje mnenje je, da se letošnja sezona ne bo nadaljevala. Mogoče odigramo še zadnje kolo rednega  dela prvenstva in s tem odigramo 2/3 prvenstva. Nesmiselno pa bi bilo nekaj forsirat tudi za ceno poškodb. Ne smemo pozabiti, da sedaj klubi ne treniramo in pred začetkom nadaljevanja prvenstva seveda če bo sploh do tega prišlo potrebujemo neki pripravljalen ciklus. Zaupam naši krovni organizaciji, da bo vse narejeno z tehtnim razmislekom in v skladu z maksimalno zaščito klubov in igralcev.

FOTO: RD URBANSCAPE LOKA

Komentarji