Aleksander Polak o lestvici: Smo tam, kjer si zaslužimo biti

Aleksander Polak, trener RK SVIŠ Ivančna Gorica je še lani s svojo ekipo nastopal med slovensko elito. V prvem delu letošnje sezone je Ivančanom dobro kazalo, da se bodo tja vrnili, a kot kaže jim bodo načrte prestregli Ljubljančani – tako Slovan kot Ljubljana. Kako na to gleda prvi strateg ivanške ekipe?


Po koncu prvega dela sezone ste zasedali 2. mesto, zdaj ste na 4. Res je, da ima Ig tekmo več od vas, a si je Ljubljana pridobila 4 točke prednosti. Kaj je razlog za manjši rezultatski padec v drugem delu prvenstva?

Dejstvo je, da smo imeli v začetku drugega dela precej težak razpored, saj smo odigrali že s štirimi nasprotniki iz prve šesterice. Od tega smo kar štirikrat gostovali, doma pa odigrali tekmo s Slovanom. Sigurno je to nek rezultatski padec, a moramo biti tudi realni, da smo igrali z nasprotniki, ki so po kakovosti na približno enakem nivoju kot mi in na takih tekmah enkrat zmagaš drugič pa pač izgubiš…

Proti Ljubljani ste v prvem delu sezone zmagali z 31:30, z identičnim rezultatom je Ljubljana v drugem delu premagala vas. Ekipi sta zelo izenačeni. Vam je manjkala konstanta, da bi lahko bolj konkurirali za višja mesta?

Sam mislim, da smo zaenkrat na mestih, ki si jih nekako tudi zaslužiš. Ljubljana je bila tekom cele sezone zelo konstantna in je zasluženo na 2. mestu. Mi smo imeli dobre tekme bilo pa je tudi nekaj slabših. Pred sezono smo si, glede na to da smo zelo pomladili ekipo, postavili neke nove cilje in mislim, da smo zaenkrat na pravi poti.

Prvi strelec ekipe je mladi Marko Marojević. Ekipa ima mešanico mladosti in izkušenj. V kolikšni meri je to letos pripomoglo in v kolikšni je bilo slabše zaradi tega?

Razen nekih izjem (Stopar, Košir, Zavodnik), ekipo sestavljajo mlajši igralci kateri šele dobro prihajajo na plano. V letošnji sezoni so določeni igrali prvič pod nekim večjim »pritiskom« članskega rokometa in sam mislim, da so pritisk bolj kot ne dobro premagovali. Delamo ekipo za prihodnost in poizkušamo vzgojiti igralce, kateri bodo tvorili jedro ekipe v prihodnjih letih. Seveda so se nam zaradi mladosti dogajale tudi napake, smo pa naredili napredek v drugih segmentih igre.

Trenutno nihče ne ve, ali se bo lahko prvenstvo nadaljevalo. V kolikor se epidemiološko stanje zavleče do te mere, da bo za normalno nadaljevanje prepozno, nas zanima, kako se vam zdi najboljše zaključiti prvenstvo?

Tukaj smo v situaciji, v kateri moramo gledati samo na zdravje vseh nas! Rokomet je tukaj postranska tema. Težko bi komentiral kako najboljše zaključiti prvenstvo. Verjamem da bodo ljudje , ki se ukvarjajo s tem našli najboljše možne rešitve.

Kako ste organizirali treninge zdaj v času karantene? So igralci popolnoma na pavzi, ali ste jim dali navodila oziroma plan treningov?

V teh trenutkih je težko kaj dosti pametovati glede načina treninga, glede na to da smo v karanteni. Igralci vzdržujejo kondicijo individualno v naravi in doma. Ne vemo če se bo prvenstvo nadaljevalo, a če se bo morajo biti takrat kar najbolje pripravljeni na fizične napore in nove tekme.

Komentarji