Primož Prošt v nemško drugo ligo

35-letni Primož Prošt, ki je nekdaj branil tudi barve slovenske reprezentance se je po petih letih odločil zapustiti Göppingen. Prošt, ki z vodstvom nemškega prvoligaša ni našel skupnega jezika se tako seli v drugo nemško ligo k ekipi Wilhelmshavener HV, ki je obstala v drugi ligi.


Primož Prošt je svojo kariero začel pri Rudarju iz Trbovelj. Njegov potencial so hitro prepoznali pri velenjskem Gorenju. Za Velenje je igral od sezone 2004 do sezone 2008 ter za njih zbral 95 nastopov. Leta 2008 pa ga je pot prvič vodila tudi na tuje. Preselil se je na Dansko k Silkeborgu za katerega je igral med letoma 2008 in 2011. Z njimi je leta 2010 osvojil naslov danskega prvaka. Leta 2011 se je preselil v Francijo k Montpellierju. Pri Francozih ga je zloglasna afera prirejanja izidov leta 2012 v katero je bil vpleten skupaj z bratoma Karabatič. Vodstvo francoskega prvoligaša ga je zaradi priznanja dejanja predčasno odpustilo. Priložnost so mu nato leta 2013 ponudili v vrstah nemškega prvoligaša Göppingena.

Primož Prošt je bil sicer tik pred vrati švicarskega prvoligaša St. Gallena, a do tega prestopa nato ni prišlo. Svojo priložnost so zagrabili pri Wilhelmshavnu in tako s Proštom podpisali 4-letno pogodbo. Prošt se bo tako pri Nemcih pridružil še enemu nekdanjemu slovenskemu reprezentantu in sicer Miladinu Kozlini.

Kaj so po podpisu pogodbe s Proštom povedali pri nemškem prvoligašu: »Veseli smo, da nam je v naše vrste uspelo pripeljati izkušenega Primoža Prošta, ki velja za odličnega vratarja in je eden izmed najboljših v nemški ligi. Prepričani smo, da bo Prošt precej pripomogel s svojimi izkušnjami,«

Foto: Wilhelmshavener HV

Komentarji