Panjtar v Velenje, Vujović v Celje

Najboljša slovenska rokometna kluba sta pred dnevi sporočila zamenjavo. Aljaž Panjtar dosedanji vratar Celja se seli v Gorenje, Miljan Vujović, ki je do sedaj branil barve Velenja pa se bo pridružil ekipi Celja.


MILJAN VUJOVIĆ V CELJE

Miljan Vujovič 19-letni obetavni črnogorski vratar je zadnje tri sezone branil barve Velenjčanov. Vujović je s Celjani podpisal tri letno pogodbo. V Celju bo zamenjal Aljaža Panjtara, ki se seli prav v Velenje. Vujović je pred prihodom v Slovenijo igral za črnogorski Lovčen. Vujović bo kmalu postal tudi slovenski državljan ter bo tako imel pravico nastopa tudi za slovensko izbrano vrsto, kar je njegova ogromna želja.

Miljan Vujović o prihodu v Celje: »Ponosen sem, da bom postal član Celja Pivovarne Laško. Gre za najboljši klub v Sloveniji, kjer so pričakovanja trenerja ter ostalih v klubu visoka in verjamem, da bom to zaupanje opravičil. Za odhod v Celje sem se odločil, ker ocenjujem, da je to korak naprej v moji karieri. Čaka nas trdo delo, treningi, v Celju si želim napredovati, kot so to storili že mnogi igralci pred mano. Zavedam se, da gre kariera korak za korakom in da je potrebno odrekanje in maksimalna angažiranost. Poznam večino igralcev, s Ferlinom sva sodelovala že v Velenju, tu je seveda trener vratarjev Anžič, z obema sem se razumel in odlično sodeloval in verjamem, da bo enako tudi v Celju. Prepričan sem, da nas čaka uspešna zgodba in da se bomo skupaj veselili uspehov. Hvala Velenju za priložnost, ki sem jo dobil, čaka nas še ena tekma, ko bom stal na nasprotni strani in če dobim priložnost, bom želel bodočim delodajalcem pokazati česa sem sposoben.«

ALJAŽ PANJTAR V VELENJE

27-letni Panjtar, ki je v Celju preživel zadnji 2 sezoni ter za njih zbral 102 nastopa in 4 lovorike. Aljaž Panjtar je z Velenjčani sklenil 2-letno pogodbo.  Panjtar, ki je svojo kariero začel v Škofji Loki ter se nato nekajkrat selil, saj je igral za Radovljico ter Cerklje, se je prav iz Škofje Loke preselil v Celje. Zdaj se bo preselil v Velenje za katerega meni, da je lahko nova odskočna deska v njegovi karieri.

Aljaž Panjtar je po prihodu v  Velenje povedal: »Najprej bi se rad zahvalil klubu za to priložnost in zaupanje, ki so mi ga izkazali. Vesel sem, da je prišlo do tega dogovora in da smo našli skupni jezik. Prihod v Velenje vidim kot novo priložnost za dokazovanje. Izkušnje, ki sem jih pridobil v teh dveh letih v Celju, bom poskušal vnovčiti in hkrati še nadgraditi. Prihodnje sezone se že veselim in si želim, da bi se ekipa dobro ujela, jaz pa bom zagotovo na vsakem treningu in na vsaki tekmi poskušal maksimalno izkoristiti vsako minuto in se boriti za čim boljši rezultat ekipe.«

VRATARSKI DVOBOJ

Poleg dvoboja med Celjani in Velenjčani bomo naslednjo sezono spremljali tudi dvoboj vratarjev. Klemen Ferlin in Milan Vujović na strani Celja ter Emir Taletović in Aljaž Panjtar v velenjskih vrstah.

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje

Komentarji