Pripeljan kot odmevna mariborska okrepitev, sedaj odhaja v Olympiacos

Septembra so pri Rokometnem klubu Maribor Branik oznanili prihod velike okrepitve. Nikola Špelić je pred tem igral za Gorenje Velenje, del kariere pa je preživel tudi pri portugalskem Portu. 28-letni Hrvat pa se v dresu Branika ni izkazal, na 10. tekmah je zabil zgolj 22 zadetkov in se sedaj kot kaže seli v Grčijo.


Nikola Špelić je v Mariboru že igral med letoma 2012 in 2016, od njegovega povratka lanskega septembra pa so si Štajerci veliko obetali. “28-letnik, ki se ga je v dvorani Tabor prijel vzdevek “Vijoličasti bombarder”, je za naš klub igral že med letoma 2012 in 2016. V omenjenem obdobju je v slovenskih in evropskih tekmovanjih na 146 tekmah zabil kar 698 zadetkov in se za vedno vpisal v klubsko zgodovino,” so Mariborčani septembra zapisali na svoji klubski spletni strani.

Na žalost navijačev Branika Špelić v tej sezoni ni pokazal željene kakovosti, pa tudi njihovo moštvo je daleč za pričakovanji, saj trenutno zaseda šele predzadnje mesto v prvi ligi. Špelić se sedaj seli k Olympiacosu, kjer si ga je zaželel hrvaški trener Nenad Kljaić, ki vodi grškega velikana. Olympiacos je z mestnim rivalom AEK-ajem celo v borbi za osvojitev naslova grškega prvaka.

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji