Vardar postal potapljajoča ladja, ki jo zapučajo igralci — tudi dva Slovenca

Vardar je veljal za enega največjih športnih ponosov regije. Osvojitev rokometne Lige prvakov leta 2017 in 2019 je med Makedonci povzročila pravo evforijo. Na žalost pa se skopska zgodba o uspehu očitno bliža koncu. Iz Makedonije namreč prihajajo novice o finančnem zlomu kluba, zaradi katerega naj bi odhajalo kar nekaj rokometašev.


Finančne težave kluba, ki jih ne morejo rešiti niti sponzorji, niti država, bodo očitno povzročili tudi odhod dveh Slovencev, ki si kruh v letošnji sezoni služita pri padlem makedonskem velikanu. Staš Skube naj bi bil že blizu prestopa k nemškemu Hannovru. Tam bi se pridružil dvema slovenskima legionarjema, Urbanu Lesjaku in Nejcu Cehtetu. Prav tako je vse bolj verjeten odhod Domna Sikoška Pelka, njegova najverjetnejša destinacija pa naj bi bila Španija.

Vardar sta že zapustila Dianis Krištopans, ki je odšel v Fuchse Berlin in Pavel Atman, ki se je vrnil v domovino, k moskovskemu Spartaku. Kaj se bo zgodilo z Vardarjem zaenkrat ostaja neznanka, možen pa naj bi bil celo popoln zaton dvakratnega evropskega prvaka.

Foto: RK Vardar

Komentarji