PROBLEMI V PARIZU: Je Karabatić za letos že zaključil?

Trikratni prejemnik naslova najboljšega igralca leta Nikola Karabatić je praktično zaključil letošnjo sezono, ocenjujejo klubski zdravniki. Šlo naj bi za flebitis na desni nogi.


Kaj je flebitis? 
Flebitis je boleče vnetje sten ven in tkiva, ki obdaja žile. Flebitis, ki ga sprožijo interakcije med levkociti in endotelijem – notranjo plastjo krvnih žil, povzroči okvaro zaklopk. Prepoznali ga bomo po rdeči in vroči koži na mestu vnetja, vena postane kot vrv, zaradi kopičenja tekočine v tkivu pa lahko celo oteče (nastane edem). Posledično se delčki krvi začno zbirati na stenah vene in tvorijo krvne strdke (trombuse), ki so za človeka lahko zelo nevarni. Flebitis običajno  povzročijo prav krčne žile, lahko pa ga sprožijo tudi poškodbe (udarci, vbodi v kožo), alergije in žarišča vnetij v telesu, na primer hudo vnetje mandljev. Vir: ABCzdravja

Karabatiću so odsvetovali treninge na parketu za najmanj tri mesece. To pomeni, da se Francoz lahko vrne šele v sami končnici sezone (če se sploh bo). V državnem prvenstvu Parižanom za ovratnik dihata Nantes in Montpellier (Montpellier 28 točk, PSG 28 točk, Nantes 26 točk), izbranci Raula Gonzalesa pa se v nadaljnje boje tako odpravljajo brez enega izmed glavnih zvezdnikov. Brez 38-letnika pa se bodo morali boriti tudi v morebitnem Final4 v Ligi prvakov.

196 centimetrov visoki Francoz je pred kratkim sicer podaljšal sodelovanje s klubom do sezone 2024.

 

Komentarji