Vrhničanke niso uspele presenetiti Ljubljančank

Rokometašice Vrhnike in Ljubljane so z zamikom odigrale 10. krog državnega prvenstva. Ljubljančanke so se v tekmo podale sproščeno, saj so si že zagotovile prvo mesto v zeleni skupini, toda kljub temu so prišle do novih dveh točk.


ŠDRŠ Vrhnika : Rokometni klub Ljubljana 26:30 (13:14)
Gabrovšek 8, Nusdorfer 6; Nika Ocepek 10, Ana Jarc 6

Rokometašice iz prestolnice so bolje pričele obračun, saj so domačinke za prvi zadetek potrebovale kar 7 minut. Kljub temu so Vrhničanke s tretjim golom Klavdije Leben v 12. minuti prvič na tekmi povedli (4:3).

Po 22. minutah igre sta bili ekipi poravnani na 9:9, prvi polčas pa se je zaključil z minimalno prednostjo Ljubljančank, in sicer z izidom 13:14. V drugem delu igre se je v taboru Ljubljane razbranila vratarka Tia Veber, ki je na koncu zbrala kar 17 obramb. Razigrala se je tudi Nika Ocepek, ki je v drugem polčasu dosegla kar 8 od svojih 10 zadetkov.

V 42. minuti so se tako Vrhničanke znašle v zaostanku petih golov (15:20), ponovno pa so za svoj prvi zadetek potrebovale 7 minut. Za kratek čas so se nato domačinke uspele približati, toda prednost je kmalu ponovno narasla. 6 minut pred koncem tekme je rdeči karton prejela Anja Jereb, Ljubljančanke pa so povedle za 6 zadetkov (24:30).

Rokometašice Ljubljane so uspele obdržati prednost in slaviti z izidom 26:30. Razpoložena je bila sicer domača vratarka Špela Remškar, ki je bila s 7 obrambami 39 % uspešna, toda tudi to ni zadostovalo, da bi dve točki ostali v Vrhniki.

Foto: ŠDRŠ Vrhnika

Komentarji