Prva zmaga velenjskih os v domači dvorani

Današnji dan v Ligi NLB sta ob 18. uri v Rdeči dvorani otvorili ekipi Velenja in Krke. Velenjčani, ki so v minulih tekmah zabeležili dve zmagi, en poraz in en neodločen izid, so si tokrat na domačih tleh priigrali zmago. 


Uvodne minute tekme so pripadle Velenjčanom, ki so vse do 15. minute imeli prevlado na igrišču (7:4). Kljub manjšemu vodstvu se gostje niso predali in v 21. minuti povedli z zadetkom prednosti. Krkaši so odlično odigrali vse do konca prvega polčasa in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. Rezultat na semaforju je ob polčasu kazal 10:12.

Drugi polčas so bolje otvorili rokometaši Velenja, ki so z zadetkom Martina Hebarja v 35. minuti izenačili na 12:12. Kljub izenačenju so nato le 15. minut pred koncem Krkaši ponovno izenačili in povedli za tri zadetke (16:19). Emir Taletović je z odličnimi obrambami v končnici poskrbel, da od 57. minute Velenjčani niso prejeli zadetka. V končnici sta odlično odigrala tudi Sokolič in Tajnik, ki sta s tremi zadetki poskrbela za končni rezultat 28:24. 

 

RK GORENJE VELENJE : RK KRKA 28:24 (10:12)
Sokolič 8 (4), Tajnik in Slatinek Jovičič po 4; Knavs 9 (4), Stanojević 6.
 
 
FOTO: JAN GREGORC
Komentarji