Prvakinje se krepijo

Ekipi Krima Mercatorja se bo prihodnjo sezono pridružila poljska reprezentantka, ki igra na položaju leve zunanje igralke.


Gre za 24-letno Aleksandro Rosiak. Znana je predvsem po strelih z razdalje, na svetovnem prvenstvu pa je bila ena od nosilk polsjke reprezentance. Rokometno kariero je začela v Plocku, nato pa je v sezoni 2016/2017 zaigrala za Lublin. Tam je ostala 5 sezon, v letošnji sezoni pa zastopa barve Besancona v Franciji.

Rosiakova je na letošnjem svetovnem prvenstvu dosegla 22 zadetkov. Dvakrat ej osvojila tudi naslov najkoristnejše igralke tekme.

Veseli smo, da smo v našo sredino privabili zelo perspektivno rokometašico, ki ima že kar nekaj izkušenj na najvišji ravni in je v svoji igri zelo raznovrstna. Igralko spremljamo že nekaj časa, na minulem svetovnem prvenstvu v Španiji pa nas je s svojimi predstavami v dresu poljske reprezentance dokončno prepričala. V kombinaciji s Stankovo in mlado Ngombelejevo bo to izjemna moč s strani leve zunanje pozicije v prihodnji sezoni,” je povedala športna direktorica Krima Deja Ivanović.

Foto: IHF

Komentarji