Iz skupine C napredujeta Francija in Hrvaška

Pred zadnjim krog v skupini C je bila jasna le ena stvar in sicer, da Ukrajinci po nocojšnji tekmi zaključujejo s prvenstvom. Računic o nadaljevanju Francije, Srbije in Hrvaške pa je ogromno. Ob zmagi Hrvaške nad Ukrajino ter Francije nad Srbijo v drugi del tekmovanja napredujejo Francozi in Hrvati. V kolikor vse tri reprezentance končajo z istim število točk potem se začne matematične del računice. Če Srbija premaga Francijo z doseženimi več kot 26 goli se napredovanja veselijo Srbi že z minimalno zmago, v nasprotnem primeru morajo zmagati z dvema goloma razlika. V tem primeru brez nadaljevanje ostane Hrvaška. Francije brez drugega dela ostane v primeru, če s sedmimi goli izgubijo s Srbijo, Hrvaška pa premaga Ukrajino. 


UKRAJINA : HRVAŠKA  25:38 (13:18)
Artmenko 5, Horiha 4; Martinović 7, Jelinić 6

Če Hrvaška ne bi premagala Ukrajine bi bilo to veliko presenečenje. A Ukrajinci so tekmo dobro odprli in niso dopustili, da bi Hrvati prešli v vodstvo. Prvih 10. minut smo spremljali igro gol za gol, nato pa je po minuti odmora posegel hrvaški strateg Hrvoje Horvat. In Hrvati so zaigrali bolje ter po delnem izidu 0:4 povedli s tremi goli prednosti (6:9). Igralci Ukrajine so v prvem polčasu nudili dober odpor hrvaški reprezentanci. Naši južni sosedje so si nekoliko večjo razliko uspeli priigrati šele v zaključku prvega dela igre, ko so na odmor odšli s petimi zadetki prednosti (13:18). Po dobrih petih minutah drugega polčasa pa so si Hrvati že priigrali osem zadetkov prednosti (14:22) in naredili velik korak proti novima dvema točkama. Edino vprašanje je bilo le še to kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Rokometaši Hrvaške so počasi višali razliko in v 50. minuti prvič povedli z desetimi zadetki prednosti (22:32). Tekmo so nato le še mirno peljali koncu in se veselili zaslužene zmage z rezultatom 25:38. Tako so lahko le še čakali na razplet večerne tekme med Srbijo in Francijo k bo dala dva potnika v drugi del tekmovanja.

FRANCIJA : SRBIJA 29:25 (17:8)
Mahe 6, Mem 5; Radivojević 7, Kukić in Marsenić po 4

Srbom je dobrih 7. minut še uspelo držati stik z olimpijskimi prvaki, nato pa so Francozi odšli svojo pot. Po delnem izidu 6:1 so igralci Francije namreč povedli z petimi goli razlike (9:4). Srbi v prvem polčasu enostavno niso našli prave igre ne v obrambi ne v napadu, kjer so imeli obdobje, ko kar 12. minut niso dosegli zadetka. Reprezentanca kot je Francija pa je to seveda s pridom izkoristila in si priigrala lepo prednost. Na začetku 28. minute so povedli že z desetimi goli naskoka (16:6). Na odmora pa sta ekipi odšli ob rezultatu 17:8. Srbi so v drugem polčasu prikazali boljšo igro in bili enakovreden tekmec Francozom. Te prednosti seveda niso izpustili iz rok. Francoski selektor Guillaume Gille je v drugem polčasu tako lahko odpočil nosilce igre. Srbi so do konca tekma zaostanek znižali na pet golov. Tekma se je končala z rezultatom 29:25.

Iz skupine C v drugi del tekmovanja tako napredujeta Francija in Hrvaška.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Equipes de France de Handball / FB

Komentarji