Klavrn poraz Slovenije in slovo od prvenstva

Slovenska reprezentanca se je nocoj ob 18. uri pomerila s Črno Goro. Tekma, ki je odločala o slovenskem obstanku na evropskem prvenstvu se ni odvila v  korist naših, saj so doživeli težek poraz s 33-32.


Uvodne minute srečanja so potekale zelo izenačeno. Obe reprezentanci sta bili  povsem skupaj, večino časa pa so bili v minimalnem vodstvu Slovenci. Črnogorci so do prvega vodstva prišli šele v 13. minuti, ko je Branko Vujović zadel z 8-7, a naši so hitro znova povedli v 17. minuti, ko je zadel Staš Skube. V 19. minuti je Črna Gora izid poravnala na 11, nato pa je sledila velika slovenska serija. Naši so z dvema goloma Jureta Dolenca, ter zadetkoma Tilna Kodrina in Blaža Blagotinška povedli z 11-15 in si tako nabrali lepo zalogo prednosti. Na polčas so odšli z razliko +3 (16-19).

V drugem polčasu so Črnogorci kmali pričeli pot k povratku. V 36. in 37. minuti sta Blagotinšek in Kastelic Slovenijo sicer pripeljala na 19-23, a sledila je črnogorska serija 3-0. Kljub temu so naši pri vodstvu s 25-26 še ohranili mirno kri in vodstvo držali do 50. minute. V zadnjih 10 minutah pa je Črna Gora zrežirala preobrat. Najprej so uspešno držali korak s Slovenci, nato pa v 56. minuti povedli z zadetkom Miloša Vujovića (32-31). Naši so še izenačili preko Dolenca, a sledilo je novo vodstvo Črne Gore. Nemanja Grbović je v 59. minuti zadel za 33-32 in ta zadetek se je izkazal za odločujočega. Slovenci namreč več niso zadeli in Črna Gora se je veselila napredovanja. 

Najboljša strelca naših sta bila Kodrin in Dolenec (6 golov), pri Črni Gori je bil najuspešnejši Vujović (9 golov). 

 

 

Komentarji