Slovenci proti Črni Gori nujno potrebujejo zmago

Ob 18. uri bo za Slovenijo napočil odločilni trenutek. Po zmagi na Severno Makedonijo in porazu proti Danski jih sedaj čaka dvoboj proti Črni Gori, ki bo odločal o slovenski usodi na evropskem prvenstvu. 


Slovenija je ima možnosti za napredovanje v svojih rokah. Z zmago nad Črno Goro bi si priigrala napredovanje v 2. krog, s porazom pa bi se od Madžarske in evropskega prvenstva že poslovila. 

Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije:
“Pomerili se bomo proti tekmecu, ki je premagal Makedonce, ima samozavestno zasedbo in igra dober rokomet. Zavedamo se, kaj ta tekma prinaša. Gre za zadnji obračun skupinskega dela. Kdor ga bo dobil, bo napredoval v drugi del tekmovanja. Vemo, kako pomemben je ta dvoboj in se nanj tudi primerno pripravljamo. S tekme proti Danski lahko odnesemo veliko, naredili smo nekaj dobri stvari, a tudi izgubili zbranost v drugem polčasu, kar nam mora biti v poduk. To se nam proti Črnogorcem ne sme zgoditi. Pomembno bo, da svojo igro igramo vseh 60 minut in damo vse od sebe.” 
 
Jure Dolenec, kapetan Slovenije:
“Tekmo proti Danski moramo čim prej pozabiti in s seboj vzeti tisto, kar je bilo pozitivnega. Verjamem, da na tem prvenstvu še nismo rekli zadnje. Čaka nas obračun, ki bo za nas kot finale. Že pred prvenstvom smo se pogovarjali, da je vsaka naslednja tekma najpomembnejša. Zdaj je na vrsto prišel dvoboj, ki nam ob zmagi prinaša uvrstitev v drugi del prvenstva. Nihče ne ve, kaj se bo dogajalo v nadaljevanju turnirja. Mi moramo premagati Črnogorce in doseči prvi cilj.”
Komentarji