Prvenstva v prihajajočem letu

Leto 2022 je že začelo pripirati svoja vrata. Zaključili smo z velikimi rokometnimi dogodki v tem letu, a kaj kmalu bo tukaj že Svetovno prvenstvo za moške. Potekalo bo od 11. do 29. januarja na Poljskem in Švedskem. 


 

Naša reprezentanca je po porazu v kvalifikacijah dobila Wild card. Poleg nas, ga je IHF podelila še Nizozemski reprezentanci.

Slovenci so bili postavljeni v skupino B. Naši fantje bodo skupinski del odigrali v poljskih Katowicah. Na uvodni tekmi prvenstva jim bodo v dvorani Spodek nasproti stali reprezentanti Savdske Arabije, kasneje še domačini Poljaki in odlični Francozi. 

A januarsko Svetovno prvenstvo za moške ne bo edino v naslednjem letu.  Od 30. novembra do 17. decembra bo potekalo še Svetovno prvenstvo za ženske. Gostile ga bodo Danska, Norveška in Švedska. Vozovnico v skandinavske dežele si bodo naša dekleta poskušala priboriti proti Italijankam. Kvalifikacijske tekme bodo na sporedu 7.4.. Naše zahodne sosedinje so v prvem krogu kvalifikacij odpravile Bolgarke. Slovenkam prvega dela kvalifikacij ni bilo potrebno igrati. 

 

 

 

 

Komentarji