Prvi del sedmega kroga Lige prvakov je v knjigi. Kakšni so bili rezultati? Kako so se odrezali legionarji?

V sredinem najkakovostnejšem obračunu sta se pomerila Nantes in Aalborg. Francozi so domače Dance odpravili z 35:32. Parižani so z rezultatom 41:35 nadigrali danski GOG, Pick Szeged pa je brez večjih težav opravil s Celjani. V Pick Areni se je končalo z izidom 26:27.


HBC Nantes so potrdili svojo odlično formo. Na tekmi tedna so v gosteh nadigrali odlični Aalborg, kjer igrata Mikkel Hansen in Aron Palmarson. Danci so bili prvič in zadnjič v vodstvu pri rezultatu 1:0. Za Francoze sta v prvem polčasu bila najbolj efektivna Thibaud Briet in Valero Rivera. Ključ francoske dominacije v prvem delu gre pripisati predvsem njihovi hitri igri, za katero je v veliki meri zaslužen tudi slovenski srednji zunanji – Rok Ovniček. V drugem polčasu so igralci iz mesta ob reki Loari že vodili z 24:19, a so jih Danci po minuti odmora domačega stratega Stefana Madsena ulovili in izenačili na 28:28. V tem vmesnem obdobju je blestel predvsem Norvežan na danski strani – Sebastian Barthold. Nantes se je uspel pobrati po naletu domačih in na krilih levega zunanjega Alexandrea Cavalcantija pripeljali tekmo do končnega rezultata 34:31.

Valero Rivera 8, Alexandre Cavalcanti 6, Thibaud Briet 6; Sebastian Barthold 7, Mikkel Hansen 6

 

Danski GOG je v prejšnjem krogu na kolena spravil nemški Magdeburg, zadevo so želeli ponoviti proti zvezdniškemu Parizu. Francozom je manjkal njihov najboljši strelec, Elohim Prandi, ki je poškodovan. Danski vratar v vratih Pariza, Jannick Green je zbral 17 obramb in skupaj z Nikolo Karabatićem pripeljal Francoze do pomembne zmage. Danci so tekmo začeli odlično in povedli s štirimi zadetki, katere jim je uspelo obdržati dobršen del prvega polčasa. Za odličen danski prvi polčas je zaslužen predvsem krožni napadalec Lukas Jorgensen, ki se je v prvih 30 minutah tekme petkrat vpisal pod strelce. Po minuti odmora na zahtevo trenerja Parižanov, Raula Gonzaleza, so domači tekmo za kratek čas obrili v svoj prid. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom poravnanim na 16:16. Po seriji zadetkov Mathieua Grebilla in vratarskemu zidu Jannicku Greenu, so se igralci glavnega francoskega mesta prvič oddaljili na +4. V 44. minuti srečanja so Danci zaostanek sicer zmanjšali na 27:25 (v kratkem danskem naletu je zadel tudi naš Nejc Cehte), a se bolj niso uspeli približati. Karabatič je v izdihljajih tekme še dvakrat prestregel žogo in tako zapečatil usodo GOGa. Parižani so tekmo dobili z rezultatom 41:36. Z včerajšnjo zmago so se Parižani zavihteli na vrh lestvice v skupini A. Imajo točko in tekmo več od madžarskega Veszprema. 

Dainis Krištopāns 7, Kamil Syprzak 7, Luc Steins 7; Lukas Jørgensen 9, Emil W. Madsen 7, Simon Pytlick 6

 

Podrobnejše poročilo tekme Pick Szeged : Celje Pivovarna Laško si lahko preberete tukaj.

 

FOTO: Slavko Kolar

 

 

 
 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji