Prvi obalni derbi pripadel Kopru

Zadnja tekma 11. kroga lige NLB se je končala z obalnim derbijem. V areni Bonifika je domači Koper gostili sosede iz Izole. Prvi takšen derbi po vrnitvi Izole med slovensko rokometno elito. Zadnje medsebojno srečanje se je končalo v prid Koprčanov, ki so takrat slavili z rezultatom 29:19.


Na začetku smo spremljali zelo izenačeno srečanje v igri golo za gol. Gostje so pokazali, da se na papirju favoriziranih domačinov niso ustrašili. Prvi, ki so si priigrali nekoliko večjo prednost so bili Koprčani. Po dveh zaporednih zadetkih Grege Krečiča so si v 9. minuti prišlo do prednosti 5:3. A Izolani so hitro zopet priključili in tako rezultat izenačili na 5:5. Tudi v nadaljevanju smo spremljali zelo dinamično tekmo in gostitelji so ponovno prišli na dva zadetka prednosti (7:5). Na krilih Andraž Makuca in Aleša Štavarja pa so domačini ohranjali prednost in jo v 23. minuti povečali na tri gole (10:7). S tem so prisilili gostujočega stratega Fredija Radojkoviča v minuto odmora. Te do konca polčasa večjega presenečenja niso uspeli pripraviti. Sicer so bili vse do konca polčasa na razliki dveh zadetkov pa so na odmor vseeno odšli z zaostankom treh golov (12:9).

V drugem polčasu smo prvi zadetek dočakali šele po šestih minutah igre. Tri zaporedne gole je za Koprčane dosegel Tilen Sokolič in s tem svojo ekipo pripeljal do petih zadetkov prednosti (15:10).  Po vnovični minuti odmora Radojkoviča je zaostanek gostov le še rasel in v 43. minuti znašal šest golov (18:12). Izolanov pa to ni ustavilo in tako so v nadaljevanju tekme z delnim izidom 1:4 ta zaostanek prepolovili in tako prišli le na tri zadetke zaostanka (19:16). Gostje so nekaj časa še bili v koraku z domačini nato pa je njihov zaostanek ponovno zrasel na pet golov (25:20). Do konca se ni zgodilo nič pretresljivega. Videli smo še nekaj lepih zadetkov sicer pa so Koprčani tekmo suvereno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 29:24. Pri domačinih je bil z 9 zadetki najbolj razpoložen Grega Krečič, pri gostih pa je bil s 5 goli strelsko najučinkovitejši Peter Božič.

V naslednjem krogu Koprčani doma gostijo ekipo Dobove, ki jih je presenetila v prvem krogu, Izolani pa gostujejo v Celju, kjer jih čaka še ena težka preizkušnja.

KOPER : BUTAN PLIN IZOLA 29:24 (12:9)
Krečič 9, Sokolič 7; Božič 5, Jurič, Poberaj in Miklavec po 3

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Koper/YouTube

Komentarji