Velenjčani z remijem v Skopju v skupinski del pokala EHF

Rokometaši Gorenja iz Velenja so nocoj odpotovali v prestolnico Severne Makedonije, kjer so odigrali tekmo 3. kroga kvalifikacij Pokala EHF. V domači dvorani so si minulo soboto priigrali lepo prednost petih zadetkov (24:19), na zmago pa so računali tudi v gosteh. Velenjčani so tekmo odprli slabo in v prvem polčasu zaostajali, a so v drugem delu obrnili rezultat in na koncu iztržili remi. Skupen rezultat obeh tekem Velenje vodi v skupinski del drugega najkvalitetnejšega rokometnega tekmovanja v Evropi.


V začetku tekme smo lahko videli izjemno razpoložene domačine, ki so v 6. minuti vodilli s 3 : 0. Velenjčani so do svojega prvega zadetka prišli šele v 8. minuti, ko je za 3 : 1 zadel Miha Kavčič. Domačini so uspešno zadrževali svojo prednost, velenjski rokometaši v prvih desetih minutah uspeli zadeti le dvakrat. V 15. minuti so se gostje približal na 7 : 6, a so domačini skozi celoten polčas zadrževali prednost dveh golov. Velenjčani so bili v 26. minuti prvega polčasa na pragu izenačenja (11 : 10), Metalurg pa je do konca polčasa uspel povečati svojo prednost in prvi del dobil z rezultatom 13 : 10.

Velenjčani so se v začetku drugega polčasa povsem približali tekmecu in po petih minutah igranja zaostajali le še za gol. V 41. minuti je Osam uspelo izenačiti na 15 : 15 in kmalu za tem je z minuto odmora reagiral trener Metalurga Marko Sesum. Minuta odmora je makedonskim rokometašem koristila, saj so v 51. minuti znova povedli z dvema goloma prednosti. Sledilo je nekaj minut brez zadetkov, v 54. minuti pa so znova zadeli domači rokometaši. Zadnjih pet minut tekme je pripadlo Velnjčanom, ki so uspeli obrniti razultat in nadomestili razliko. Tekma se je končala z rezultatom 23 : 23, ki Velenje pelje v skupinski del pokala EHF.

POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ

2. tekma, 24. november, 18:00 (Skopje, Severna Makedonija)
METALURG : GORENJE VELENJE 23 : 23 (13 : 10)

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji