Pick Szeged premočan za Celjane

Rokometaši Celja Pivovarna Laško so v sklopu EHF Lige prvakov nocoj odigrali še zadnjo domačo tekmo v letošnjem letu. Na drugi strani je stal Pick Szeged, zvezdniška madžarska zasedba, ki pa so jo v tej sezoni Celjani že namučili na njihovem terenu. Kljub temu so bili Madžari tokrat dobro pripravljeni na slovensko ekipo in brez težav slavili s 23-34.


Dvorana Zlatorog je ponudila izjemno vzdušje, kakršno se za evropska tekmovanja tudi spodobi. Celjani bi si ob morebitni osvojitvi točke namreč praktično že zagotovili napredovanje v izločilne boje, kar jim ni uspelo že lep čas.

Velika serija Madžarov

Srečanje se je začelo izenačeno, a kaj kmalu je sledila črna serija za Celje. Rokometaši Pick Szegeda so namreč vodili 4-5, nato pa kot da bi prestavili v višjo predstavo. Dosegli so namreč kar šest zaporednih zadetkov in povedli s 4-11. V prvem polčasu in tudi skozi celotno srečanje je bil v vrstah Madžarov razpoložen srbski reprezentant Bogdan Radivojević (6 golov na celotni tekmi), pri domači zasedbi pa je s štirimi zadetki izstopal le Josip Šarac. Pick Szeged je do prvega polčasa uspel zadržati in celo povečati prednost sedmih zadetkov, ki si jih je uspel priigrati. Rezultat polčasa je bil tako 11-19, domači trener Tomaž Ocvirk, pa ni mogel biti zadovoljen s količino prejetih zadetkov v prvem polčasu.

Brez povratka v drugem polčasu

Celjani so sicer poskušali, a v drugem polčasu možnosti za povratek preprosto ni bilo več. Madžari so svoje vodstvo še povečevali, že tako pa je bil kapital iz prvega dela prevelik. Celjanom je manjkalo razpoloženih igralcev, poleg Šarca je več kot tri gola vpisal zgolj še Kristjan Horžen (4 goli). Pri Pick Szegedu se je razigral še Bence Bánhidi (7 golov), težave pa je Celjanom povzročal tudi Jorge Maqueda Pena (5 golov).Končna razlika je znašala enajst golov (23-34).

Celjani bodo imeli novo priložnost za iskanje točk 1. decembra, ko bodo gostovali pri Elverumu.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MOL-PICK SZEGED 23:34 (11:19)
Šarac 6, Horžen 4, Rakita 3, Marguč 2, Grošelj 2, Leban 2, Novak 1, Razgor 1, Žabić 1, Poteko 1,  Bánhidi 7, Radivojević 6, Pena 5, Kaellman 3, Kasparek 3, Bombač 2, Šoštarić 2, Bodó 2, Bajusz 1, Cañellas 1, Gaber 1, Henigman 1

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji