Prvi odhod iz Ribnice: Fink v SVIŠ

Sezona 2017/18 se je za člansko ekipo SVIŠ-a zaključila v preteklem vikendu, ko so dokončno dvignili pokal (video posnetek si lahko ogledate tukaj) in prejeli medalje za osvojeno prvo mesto v 1. B rokometni ligi.


To pomeni, da bodo v prihodnji sezoni igrali med elito – v prvi slovenski rokometni ligi. Uprava je že zavihala rokave za sezono 2018/19 in pripeljala prvo okrepitev. To je krožni napadalec Blaž Fink, ki je dosedaj nosil dres rokometnega kluba RIKO Ribnica. Fink je v petih sezonah igranja v prvi ligi za Ribnico odigral 162 tekem in dosegel 474 zadetkov, med drugim pa prinaša tudi izkušnje igranja na evropskih prizoriščih (Ribnica je igrala v pokalu EHF).

29-letni Grosupeljčan, ki je v preteklosti nosil drese Grosuplja (domači klub), Krke iz Novega mesta in nazadnje RD Riko Ribnice, je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. O prestopu pa je povedal:

“Občutki so prijetni. Gre za neko novo zgodbo, ki jo bomo poizkušali uspešno izpeljati. Za SVIŠ sem se odločil, ker mi je zelo pomembna bližina doma ter tudi to da večinoma fantov poznam že od prej. Upam, da bom lahko pripomogel k dobrim igram kluba. Veselim se nove sezone. “

 

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja