Tilen Strmljan zapušča Šmartno in se seli v Riko Ribnico

Prvi strelec Šmartnega Tilen Strmljan po treh sezonah zapušča RD Herz Šmartno, a ostaja v NLB ligi, saj se bo z naslednjo sezono preselil v RD RIKO Ribnica.


22-letni Mlinščan je v Šmartnem preživel tri sezone, pred tem pa nosil dres Rudarja (tudi njegov domači klub). V teh treh sezonah je za člansko ekipo dosegel 633 zadetkov in odigral 81 tekem. V letošnji sezoni pa je bil s 160. zadetki prvi strelec kluba (prvo mesto si je delil skupaj z Matevžem Kunstom).

Strmljan, ki se najbolje znajde na levem zunanjem, je o dosedanjem igranju za Šmartno za naš portal povedal: “Najprej bi se rad zahvalil soigralcem, trenerjema Filipu Gradišku in Alešu Šmejcu, klubu za prekrasna tri leta, ki sem jih preživel tu v Šmartnem in jim zaželel veliko sreče na nadaljnji športni in življenjski poti,”  ter o samem prestopu v nov klub še dodal “prestop v Ribnico mi predstavlja nove izzive, nove cilje, skratka nov korak na moji športni poti. Gre za zelo dobro urejen klub, ki dobro dela z mladimi igralci. Gre za klub, ki igra rokomet tudi v evropskih tekmovanjih, kjer je več tekem, nasprotniki so zahtevnejši in zato se igranja na takem nivoju že neizmerno veselim. Vsak športnik ima neke določene cilje oziroma načrte, ki si jih postavi zelo visoko, a sam ne bi rad prehiteval. Želim si še naprej uživati v rokometu, trdo delati, napredovati, prikazati čim boljše predstave na igrišču ter tako upravičiti zaupanje kluba.”

V prihodnji sezoni se bo tako z Ribničani boril za vrh lestvice NLB lige. Za Ribnico pa so med tem že podpisali Miha Tomšič (Celovec), Aljaž Lešek, Jan Pucelj (oba Škofljica) in Žan Žagar (Mokerc Ig).

Foto:  Blaž Bratkovič / RD Herz Šmartno

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja