Prvi zmagi za Šmartno in Sevnico, Ig in Dol ostajata na vrhu

Po reprezentančnem premoru so se na igrišča vrnili tudi rokometaši 1.B lige. In že takoj kar nekaj zanimivih rezultatov. Prvi zmagi v sezoni so dosegli igralci Šmartnega in Sevnice. Prvi so bili na domačem terenu prepričljivo boljši od Škofljice, drugi pa so prav tako pred domačimi navijači premagali Gorišnico. Večjih težav niso imeli Dolani, ki so v gosteh prepričljivo ugnali Železnike. Prav tako so svojo nalogo suvereno opravili Ižanci, ki so doma premagali Izolo.


RD HERZ ŠMARTNO : ŠRD ŠKOFLJICA  36:28 (18:11)
Avsec 11, Rozina 6; Rot Juš 7, Rot Jon in Gliha po 5

Že v petek je bila odigrana tekma med Šmartnim in Škofljico. Ekipi sta sezono začeli pod pričakovanji. Šmarčani kot lanskoletni NLB ligaši in Škofljičani, ki so lansko sezono v 1.B ligi zaključili na 4. mesto. Po 5. krogih sta bili ekipi še brez zmage. Domači so že od samega začetka narekovali potek srečanja. Do 14. minute so si tako priigrali šest zadetkov prednosti (8:2). V nadaljevanju srečanja se je odprlo tudi gostom, ki so na krilih bratov Rot prišli “le” še na štiri gole zaostanka (13:9). Zaključek prvega dela igra pa je ponovno pripadel Šmarčanom, ki so na polčas odšli s sedmimi zadetki prednosti (18:11). Tudi v nadaljevanju so bili nekoliko boljši domačini in si priigrali devet golov naskoka (22:13). Gostje so dvakrat v drugem polčasu prišli na šest zadetkov zaostanka, kaj več od tega pa jim ni uspelo. Rokometaši Šmartna so tekmo mirno in brez večjih težav pripeljali do konca in se z rezultatom 36:28 veselili prve zmage. Škofljičani še vedno ostajajo brez zmage, imajo pa za voljo dveh remijev na svojem računu dve točki.

RK SEVNICA : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA  36:34 (17:17)
Kozole 11, Mrgole 7; Šandor 14, Hrupič 9

Sevničani so sezono začeli katastrofalno s štirimi porazi. Bolje je šlo Gorišnici, ki je imela po štirih tekmah tri zmage. Po hitrem vodstvu gostov z 0:2 so domačini hitro vzpostavili stik. V nadaljevanju smo bili priča izjemno izenačeni tekmi z nekaj menjavanja v vodstvu. Sevničani so nekajkrat povedli z dvema zadetkoma prednosti, a resneje si jim ni uspelo oddaljiti. Ekipi sta tudi na odmor odšli rezultatsko poravnani ob rezultatu 17:17. Tudi v drugem polčasu smo spremljali izjemno izenačeno tekmo. Sicer so vseskozi malenkostno pobudo na igrišču držali domači. Gostom je v zaključku tekem dodatno težavo predstavila izključitev njihovega najboljšega strelca Nejca Šandorja. Domačini so prednost celotnega drugega polčasa kronali s končno zmago 36:34. Za njih je to prva zmaga v sezoni. Igralci Goriščnice so zabeležili drugi zaporedni poraz (skupno tretji), saj so med reprezentančnim premorom odigrali zaostalo tekmo z Izolo, ki je bila boljša 25:29.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK DOL TKI HRASTNIK  22:36 (8:17)
Pokorn in Fojkar po 4; Sivka 10, Zupanc 8

Gostje, ki so veljali za favorite tega obračuna so silovito odprli tekmo in po polovici prvega polčasa povedli z 2:8. Železničani so s tremi hitrimi zadetki zaostanek znižali na 5:8, a sledil je nov nalet Dolanov, ki so v 24. minuti povedli s 6:15. Devet golov je bila razlika tudi ob konca prvega polčasa in sicer 8:17. Hitro na začetku drugega polčasa so gostje povedli z dvomestno prednostjo (9:19). Glede na dosedanji potek sezone je bil tako zmagovalec že znan, vprašanje je bilo le kakšna bo končna razlika. Pri Dolanih lahko izpostavimo tudi vratarja Klemna Nunčiča, ki je zbral neverjetnih 19 obramb. Gostje so mirno nadzorovali potek srečanja in počasi višali razliko. Ta je bila najvišja prav na koncu srečanja, ko je znašala štirinajst zadetkov (22:36). Železničani tako ostajajo na dnu lestvice, Dolani pa so s suvereno zmago skočili na sam vrh.

ŠD MOKERC KIG : RD BUTAN PLIN IZOLA  29:23 (14:11)
Tanko 7, Balažic 6; Stopat 10, Galina 4

Še ena izjemno izenačena tekma. Od začetka so bili sicer v prednosti gostje, a na več kot dva zadetka jim ni uspelo uiti. Na polovici prvega polčasa so Ižanci rezultat najprej izenačili (7:7) v nadaljevanju pa tudi povedli. V 25. minuti so povedli s 13:9, kar je bila tudi največja prednost v prvem polčasu. Gostitelji so na odmor sicer odšli s prednostjo treh golov (14:11). Ižanci so imeli v drugem polčasu vajeti igre vseskozi pod nadzorom. Primorcem si resneje ni uspelo približati. K temu je ogromno doprinesel vratar domače ekipe David Pekeč, ki je zbral 22 obramb. Tako so Ižanci tekmo mirno pripeljali do konca in se veselili nove, pete zmage v letošnji sezoni. Končni rezultat tekme je bil 29:23.

PARI 7. KROGA

RK DOL TKI HRASTNIK : RD HERZ ŠMARTNO
MRK LJUBLJANA : RD ALPLES ŽELEZNIKI
RK ČRNOMELJ : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA
ŠRD ŠKOFLJICA : RK SEVNICA
RK GROSUPLJE : ŠD MOKERC KIG
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RK VELIKA NEDELJA

FOTO: Blaž Bratkovič / RD Herz Šmartno

Komentarji