Krimovke do pomembne zmage nad Brestom

Rokometašice Krima so v 6. krogu Lige prvakinj v Stožicah gostile francosko ekipo Brest Bretagne in prišle do pomembne zmage v boju za napredovanje. Krimovke so z dobro obrambo prišle do zmage z rezultatom 24-22.


Krimovke so tekmo začele odlično in povedle z rezultatom 4-0. Blestela je predvsem Jovanka Radičević, ki je dosegla 3 od 4 zadetkov.  Nato so nekoliko bolje zaigrale tudi gostje in se hitro približale, na sredini prvega polčasa pa rezultat tudi izenačile. Krimovke so večino prvega polčasa vodile z zadetkom prednosti, prvi del pa so dobile z rezultatom 12-10. Odlično predstavo v prvem polčasu sta prikazali domača in gostujoča vratarka.

Začetek drugega polčasa je bil še izenačen, nato pa so Krimovke vzele stvari v svoje roke in si priigrale večjo prednost, ko so povedle že s 5 zadetki prednosti(18-13). Gostje iz Bresta niso imele moči za povratek v tekmo in Krimovke so se veselile pomembne zmage v borbi za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje Lige prvakinj. Krimovke so slavile z rezultatom 24-22 in se točkovno izenačile z ekipo Bresta. V naslednjem krogu, ki bo 4. decembra Krimovke čaka danski Odense.

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji