Prvič v zgodovini: Indija s prvo profesionalno rokometno ligo

Medtem ko so športi, kot sta kriket in hokej na travi, najbolj priljubljena športa v Indiji, je rokomet do danes tam igral manjšo vlogo in bil po večini neprepoznaven. Po poročanju portala Sportskeeda se bo to kmalu spremenilo, saj bodo v Indiji ustanovili prvo indijsko profesionalno rokometno ligo (HPL).


O velikih načrtih, kako narediti rokomet v Indiji bolj prepoznaven je v enem izmed intervjujev za Sportskeeda govoril predsednik indijske rokometne lige Abhinav Banthia:

“Presenetljivo je, da rokomet ni bil v središču pozornosti ali časa, ki si ga zasluži. V državi, ki ima 60% prebivalstva mlajšega od 30 let si želimo, da ljudje spremljajo hitre in atraktivne športe. To je torej pravi čas za začetek profesionalne rokometne lige v Indiji,” je dejal Banthia.

Podatkov o razporedu lige in njenih ekipah še ni. Organizatorji načrtujejo ligo s šestimi ekipami, vse tekme pa bi naj bile odigrane v roku 18 dni. Zaenkrat je v načrtu samo moška liga, v prihodnosti pa obstajajo načrti tudi za žensko.

“Načrtujemo, da bomo dobili igralce iz azijske ali evropske regije, saj je Indija veliko mesto za rokomet. Torej, če bomo imeli priložnost, jih bomo dobili in vsaka ekipa bo imela tako tudi dva tuja igralca,” je o možnosti prihoda tujih igralcev v indijsko rokometno ligo dejal Banthia.

Komentarji