Kiel in Veszprem odigrala prijateljsko tekmo

Minuli vikend sta se na pripravljalni tekmi udarila ena izmed največjih evropskih klubov THW Kiel in Telekom Veszprem. Madžari so Nemce gostili na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone 2021/2022 in priznali premoč nemškemu velikanu, ki je zmagal z minimalno razliko (34:35).


V nabito polni Veszprem Areni, je Nemce na prijateljski tekmi čakalo nič kaj prijateljsko vzdušje. Na tekmi je bilo mogoče občutiti naboj tekme Lige prvakov, obe ekipi pa sta igrali na polno do zadnjih minut. Kiel sicer iz Veszprem Arene potuje z zmago, a so rokometaši Veszprema s pomlajeno ekipo prikazali dobro predstavo.

Momir Ilić, trener Veszprema:
“To je bila težka tekma, res sem zadovoljen z drugim delom prvega polčasa. Naša ekipa je igrala z dobrim tempom, borila se je, kot se je lahko. Seveda moramo nekaj stvari še izboljšati in pospešeno delamo na tem. Korak za korakom opravljamo svoje delo in se borimo za zastavljene cilje,” je ob prvem spektaklu na klopi Veszprema dejal Ilić.

Filip Jícha glavni trener Kiela
“Na začetku smo bili nekoliko presenečeni nad intenzivnostjo tekme. Tako je bilo vedno, ko so ti klubi s svojo dolgoletno tradicijo igrali drug proti drugemu. Na koncu smo se borili in imeli smo Niklasa Landina v vratih, ki nam je v odločilnih trenutkih veliko pomagal.”

Telekom Veszprém – THW Kiel 34:35 (17:18)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 2, Yahia 5, Nenadic 2, Maqueda, Nilsson 3, Ligetvári 4, Marguc 4, Strlek 10, Lukács, Blagotinsek 2, Mahé, Ilic, Dörnyei, Lékai 1, Sipos 1.

THW Kiel: N. Landin, Saggau, Quenstedt – Ehrig, Duvnjak 3, Sagosen 5, Reinkind 8, M. Landin 4, Weinhold 4, Wiencek 1, Ekberg 5, Benitez, Wáger, Dahmke 1, Zarabec, Horak, Bilyk 1, Pekeler 3.

FOTO: THW Kiel

Komentarji