Kielce želijo podreti rekord v številu gledalcev na eni tekmi

Poljski velikan Vive Kielce želi po besedah predsednika Bertusa Servaasa organizirati tekmo na poljskem državnem stadionu v Varšavi “Stadion Narodowy” in podreti rekord v številu gledalcev na rokometni tekmi.


“Želimo organizirati tekmo na državnem stadionu v Varšavi avgusta 2023. Razmišljamo o tem, da bi ustvarili ekipo z ustvarjalnimi ljudmi. Iščemo ljudi, ki se želijo pridružiti projektu kot prostovoljci. Zagotovo bo zabavno,” je na Twitterju zapisal Servaas.

Predsednik Kielc je nato na Twitterju še zapisal, za kakšno število gledalcev bi šlo: “Glavni cilj je zbrati več kot 60.000 gledalcev,” potrjuje Bertus Servaas na Twitterju.

Če bo ta cilj dosežen, bo to nov svetovni rekord. Trenutna rekordna udeležba na rokometni tekmi je 44.189 na tekmi v Bundesligi med Rhein-Neckar Löwen in HSV  Hamburgom leta 2014 v Commerzbank Areni v Frankfurtu.

Uradna zmogljivost Stadiona Narodowy je 58.580 na nogometnih tekmah in 72.900 za koncerte. Rekordna obiskanost stadiona je 61.500, ko je Poljska avgusta 2014 na svetovnem prvenstvu v odbojki za moške premagala Srbijo s 3: 0.

 

FOTO: Heiko Voigt

Komentarji